Home Kroeshaar
Stylist

Kroeshaar

Kroeshaar, ook wel Afro haar of black hair genoemd, is eigenlijk niet echt zwart. De kleur is een combinatie van zwarte en rode pigmenten. Bijna 40% van zwarte vrouwen hebben zwart of bijna zwart haar. Maar de helft van alle zwarte vrouwen hebben donkerbruin haar en 10% heeft haar met een roodbruine kleur. Je kan daarom eigenlijk niet praten van zwart haar. Een betere term is kroeshaar omdat dit haar bijna altijd stug is en kroest. Dat maakt het een van de meest lastige haarsoorten om te stylen.
Kroes of steil?
Kroeshaar raakt makkelijk in de war en het uitkammen moet heel voorzichtig gebeuren omdat dit haar makkelijk breekt. Veel vrouwen met dit haartype proberen gladmakende technieken zoals stijltangen, warmtekam of chemische behandelingen. Geen van deze methoden is goed voor het haar en vaak leidt dit tot haar dat afbreekt en soms zelfs haarverlies. Ook het haar vlechten, vooral als dit te strak gebeurt, kan leiden tot haarverlies. Uiteindelijk is een chemische behandeling om het haar glad te krijgen nog de beste van alle 'kwaden'. De behandeling hoeft maar een keer in de 3 manden te worden gedaan en dat is beter dan elke dag met hittestylers in de weer gaan. Maar het beste voor kroeshaar is om het haar te acepteren zoals het is.
Zelfmaakmasker
Als je kroeshaar hebt, zou je elke keer na het wassen een goede conditioner moeten gebruiken. Een goed recept voor een masker is om het volgende te mengen: 2 eieren, 50ml slagroom, 25ml wonderolie, 25g gesmolten (ongezouten) boter, 25ml mineraal water en het sap van 1/2 grapefruit. Zet dit mengsel voor een nacht in de koelkast en gebruik het daarna net zoals een masker. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten in je haar zitten. Gebruik daarna een voedende shampoo en conditioner. Als je hoofdhuid problemen hebt, kun je dit mengsel extra in je hoofdhuid masseren.
Het is soms lastig om speciale producten voor kroeshaar te vinden, vooral bij de gewone drogist. Bij kappers voor kroeshaar zijn meestal speciale producten voor dit haartype te vinden. Een goede lijn voor dit haar is Mizani van L'Oreal of KeraCare. Een ander goed product voor dik kroeshaar is Moroccanoil Hair Treatment. Maar ook de meeste salonmerken hebben producten die heel goed te gebruiken zijn voor dit haar. Je kunt dan het beste producten kiezen die geschikt zijn voor dik, pluizig haar. Producten die siliconen bevatten zijn erg geschikt voor jouw haar. Vraag ook je kapper voor advies.

Leestip! Betoverend Black Hair!