Home Killer shampoo tegen roos!
Hair solutions

Killer shampoo tegen roos!

Hoofdroos is een aanhoudend en lastig probleem waarvan vooral mannen, vanwege de verhoogde sebum-productie, last hebben. De oorzaken zijn veelzijdig en de betrokkenen weten meestal zelf niet precies wat de oorzaak is. Voor wat betreft de oplossing van het probleem werd nu een grote stap in de goede richting gezet: wetenschappers zijn erin geslaagd om vier werkstoffen met verschillende werkwijzen tegen roos in één shampoo-formule samen te brengen. Op deze manier kunnen de verschillende veroorzakers van roos effectiever worden bestreden.

Aan de basis van dit resultaat staat een galenische verderontwikkeling. “We zijn erin geslaagd om de niet-oplosbare vaste werkstoffen in de shampoo-oplossing te integreren“, aldus Dr. Klenk, Hoofd van het Dr. Wolff-Onderzoeksinstituut in het Duitse Bielefeld, over het gecompliceerde productieproces. Om het enorme
werkingsbereik van het product te dekken, kreeg het product een toepasselijke naam. De shampoo van het merk Alpecin komt onder de naam “Schuppen-Killer Shampoo” op de markt.

Roos is een noodkreet van de huid om aan te geven dat het niet goed met haar gaat

Nieuwe shampoo

“Roos is een noodkreet van de huid om aan te geven dat het niet goed met haar gaat“, waarschuwt Dr. Klenk en voegt daaraan toe: “De redenen hiervoor kunnen talrijk zijn.“ Om de hoofdhuid duurzaam roos-vrij te maken, moeten de aan de huid vastzittende schilfers worden verwijderd en moet het microbiële evenwicht worden hersteld.

Daarom ging men op zoek naar een oplossing die de typische oorzaken hiervan simultaan tegengaat. De wisselwerking tussen de vier substanties in de shampoo biedt bij gebruik een optimaal effect en een aangenaam gevoel. Bovendien is deze nieuwe shampoo, ondanks de hoge doeltreffendheid, geschikt voor dagelijks gebruik. Daar waar de meeste producten enkel de werkstof piroctone olamine bevatten, zit er in een fles Schuppen-Killer shampoo ook zinkpyrithion en salicylzuur, evenals het door Dr. Klenk zelf ontwikkelde fumaarzuur.

Hoofdhuidirritatie

De twee gangbaarste anti-roos elementen zijn piroctone olamine en zinkpyrithion. Dankzij hun antimicrobiële eigenschappen gaan ze schimmels, gist en bacteriën op de hoofdhuid tegen. Hierdoor wordt het ontstaan van nieuwe roos en hoofdhuidirritatie tegengegaan en wordt het natuurlijke evenwicht hersteld. Salicylzuur is eveneens een effectieve bestrijder van bacteriën.

Evenals het fumaarzuur weekt salicylzuur de aanwezige hoofdschilfers los, herstelt en egaliseert de hoofdhuid en reduceert zo het opnieuw ontstaan van micro-organismen. Dit zuur wordt al 80 jaar in de Medical Alpecin-producten gebruikt en kent hiermee een lange traditie binnen het bedrijf. De fumaarzuren werden tijdens een 6 jaar durend onderzoek door Dr. Klenk zelf ontwikkeld.