Home Kérastase Restistance reviews
Onze favorieten

Kérastase Restistance reviews

Tried & tested van de Kérastase Resistance Bain de Force en de Kérastase Resistance Fibre Architecte voor poreus en beschadigd haar.

Kérastase Resistance Bain de Force

Kerastase-Resistance-Bain-de-Force-250-ml


Werking: Ik heb deze shampoo ongeveer 4 weken gebruikt en hij is erg fijn in gebruik. De parelmoerachtige dikke substantie schuimt goed en je hebt er maar een beetje van nodig. Mijn haar wordt volgens mij op milde wijze gewassen, want het voelt na uitspoelen niet droog aan. Jammer is wel dat er sulfaten in zitten, want ik kleur mijn haar. En ja, helaas, ook nu weer merk ik dat deze shampoo mijn haar wat dof maakt. Ik was net bij de kapper geweest en normaal glanst mijn haarkleur dan mooi. Ik weet niet wat er in deze shampoo zit, die dat veroorzaakt, wie weet is het wel het ingrediënt die je haar sterker maakt. Maar dit vind ik toch een te hoge prijs voor sterker haar. Ik merk wel dat mijn haar ietsje steviger lijkt (?) te voelen en dat er wat minder haren in de wasbak liggen na het uitspoelen. Maar nogmaals, ook ik met kwetsbaar haar wil graag dat het glanst...

Verpakking: De verpakkingen van Kérastase zijn kwalitatief goed. Stevige fles met robuuste schroefdop die goed blijft staan. Maar waarom moeten die kleuren zo lelijk zijn? Een mintgroene fles met een hardgroene dop. In mijn badkamer komt die niet. Ik hou hem daarom achter gesloten deuren.

Geur: Meestal ruiken dit soort producten wat chemisch, maar de geur is verrassend lekker. Fris en fruitig, heeft wel iets van appeltjes weg. Zou die fles daarom groen zijn?

Kérastase Resistance Fibre Architecte

tested-Fibre-Architecte


Werking: Dit is een bijzonder product, dat je voor haar niet zo vaak tegenkomt. Het is een dubbelserum, waarvan de twee delen pas worden gemengd als het uit de pompflacon komt. Dit serum is bedoeld voor gespleten haarpunten en beschadigde delen van het haar. Het bevast het Ciment Cylane complex dat je haar weer zou opbouwen. De substantie is een hele lichte, transparante gel die absoluut niet vet is of plakkerig aanvoelt. Je masseert een beetje in je haar en de gel lijkt zich als het ware in het haar op te lossen. Je moet dit serum niet uitspoelen en je kunt het ook gerust tussen twee wasbeurten door gebruiken. Over dit serum ben ik enthousiaster. Ik heb vaak dat mijn haarpunten erg droog zijn en met deze gel lijkt dat tenminste minder. Ik kan echter niet zeggen dat mijn haarpunten minder droog of gespleten worden. Maar voor het onmiddelijke effect lijkt het wel verschil te maken.

Verpakking: Natuurlijk, weer die groene dop dus daar hebben we het niet meer over. Maar verder hele vernuftige verpakking die absoluut luchtdicht is. De pompflacon heeft twee gaatjes, waaruit de linker en rechter inhoud komen. Pas in je hand worden de twee delen gemengd. Slim!

Geur: Dit serum is vrijwel geurloos en dat vind ik eigenlijk wel prettig. Het is geurloos en onzichtbaar. Precies zoals een product als dit zou moeten zijn!


Conclusie: Ik weet het niet. Als ik heel eerlijk zijn, geloof ik niet dat ik deze producten zelf zou kopen. De shampoo overtuigt niet en het serum ook niet heel erg. Misschien ben ik wel te nuchter om te geloven dat een product een materie als haar, dat tenslotte dood is, kan herstellen. Het kan hooguit iets doen aan de buitenkant en dat doet het serum ook wel. Het maakt de droge delen gladder en bindt ze als het ware samen, waardoor het haar er gezonder uitziet. Fijn is dat het serum helemaal onzichtbaar is in je haar, maar dus wel iets doet aan de uitstekende haartjes. De shampoo vind ik minder. Het zal best een goede shampoo zijn, maar ik zet mijn zoektocht voort naar een shampoo die én mijn haar sterker maakt én het laat glanzen!

Lees ook het Interview met Rick van het Meer!