Home Is de Balmain Infrarode Föhn echt beter voor je haar?
Onze favorieten

Is de Balmain Infrarode Föhn echt beter voor je haar?

Het is inmiddels alweer maanden geleden dat ik tijdens een persevent van Balmain Hair een prachtige witte doos kreeg met daarin de nieuwste trots van het merk: een haardroger met infrarood technologie. Afgezien van het feit dat de föhn er werkelijk schitterend uitziet, was ik vooral erg benieuwd naar dat infrarood.

Mijn haar is blond, dun, poreus, dus heel kwetsbaar en het pluist snel. Thuis lukt het me bijna nooit om het helemaal pluisvrij te krijgen, zoals alleen een kapper dat lijkt te kunnen. Deze föhn zou me daarbij moeten kunnen helpen als ik de claims mag geloven.

Claims

De infrarode warmte dringt diep in het haar, bevordert de doorbloeding van de hoofdhuid (zoals dat bijvoorbeeld ook gebeurt bij een infrarood sauna) en samen met de negatieve ionen zou dat pluis sterk moeten tegengaan. Ook zou het infrarood helpen tegen haarverlies. De droogtijd is met maar liefst 35% verminderd en de krachtige 1800 Watt motor maakt het haren drogen een fluitje van een cent. Kortom, deze droger geeft je zijdezacht haar, wat wil een mens nog meer?

Ergonomie

Balmain-fohn-02

De föhn zelf is wit (ik kon kiezen uit wit of zwart maar vond de witte mooier), voelt een heel klein beetje rubber-achtig stroef aan en ligt lekker in de hand. Licht is hij niet, maar voor een professionele haardroger valt het mee, ik heb zwaardere gehad. Hij is niet superstil, maar maakt niet heel veel herrie en komt met twee opzetstukken; een diffuser voor krullend haar en een tuitvorm. Deze laatste gebruik ik altijd, samen met een ronde borstel (toevallig ook van Balmain). Ik moet zeggen, wat ik zie en voel bevalt me. Je voelt echt kwaliteit.

En het resultaat?

De föhn heeft verschillende standen, maar ik zet hem op de een na laagste en laat hem niet zo heel hard blazen. De föhn is echt heel krachtig en mijn haar is in een mum van tijd droog. Ik heb het niet precies opgemeten, maar geloof best dat de droogtijd drastisch minder is. Het haar droogt echt veel sneller dan ik gewend ben.

Balmain-fohn-04

Wat betreft infrarood, dat weet ik niet. Wellicht is de doorbloeding van mijn hoofdhuid beter, ik heb niets gemerkt op gebied van haarverlies. Volgens mij zijn het aantal uitgevallen haren na het wassen gelijkgebleven ... De droger voelt niet te heet aan en - tja helaas - al is niet alle pluis weg, m'n haar glanst wel heel mooi. Deze fijne bijkomstigheid had ik niet verwacht, maar het is echt zo. Verder ben ik niet heel goed in mijn eigen haar föhnen. Ik blijf het lastig vinden; in je ene hand een borstel en in je andere een - toch best zware - föhn. Daarom gebruikte ik vaak een roterende warmteborstel van Babyliss. Daar was ik lange tijd echt fan van, maar nu ik deze föhn gebruik, is het resultaat wel veel mooier. De pluis is er dus nog wel, maar minder en ik haal het laatste beetje weg met wat olie. En als het me dan nog stoort (bij vochtig weer bijvoorbeeld), pak ik nog even de stijltang.

Balmain-fohn-03

Zolang ik de blaasstand niet te hoog of te heet zet en geen wonderen verwacht, is het een hele mooie, goede föhn. Misschien wel de beste die ik ooit heb gebruikt. Maar het blijft een föhn en je moet er dus wel iets mee kunnen. Nu nog een kapper erbij en de combi is perfect!

Deze föhn kost €149,95 maar dan heb je ook wat. Een goede haardroger is nu eenmaal prijzig maar je doet er jaren en jaren mee dus het is de investering echt waard!

In de doos ... compleet met 2 opzetstukken

Zie ook Getest: Dyson Corrale!