Home In de race voor de beste kapper van de Benelux
Events & Awards

In de race voor de beste kapper van de Benelux

Wie wordt straks de beste kapper van de Benelux bij de Style & Colour Trophy wedstrijd? Dit jaar werden er meer dan 200 inschrijvingen ontvangen waaruit 23 semi-finalisten werden gekozen. Tijdens het BELUX Gala op 31 mei en het Nederlandse Gala op 7 juni, werden uiteindelijk 11 finalisten door de vakjury en het publiek verkozen. Lees snel verder wie dat zijn geworden!

Sinds 1954 zet L’Oréal Professionnel de kappers en artiesten ​ in de schijnwerpers met zijn Style & Colour Trophy met als doel de talenten uit de sector op te leiden, te inspireren en vooral te laten schitteren. Elk jaar komen de laatste trends en de nieuwste kapperstechnieken aan bod in de Style & Colour Trophy en verrassen ze met een combinatie van technische kennis en artistiek talent.

Alle Nederlandse talenten zijn:

Chantal Rademaker (NL, 22 jaar) - Chantal werkt bij Denis Hair & Visagie aan Capelle aan den IJssel. Deelnemen aan de Style & Colour Trophy is een droom die uitkomt. 

Cor Heek (NL, 50 jaar) - Hij heeft een salon met zijn man in Schoonhoven. Creëren is zijn grootste hobby, en meedoen aan de Style & Colour Trophy is een verslaving.

Linda Van Dam (NL, 32 jaar) - Linda werkt bij Tim Kruik Hairstudio in Sassenheim. Ze houdt van koel haar met 'a touch of extraordinary'. 

Patty Kras (NL, 26 jaar)- Ze is eigenares van Pattylicious in Zandvoort, ze wil haar kleuringen in de spotlight zetten tijdens de Style & Colour Trophy. 

Wendy Verbruggen (NL, 45 jaar) - Wendy werkt al 30 jaar met L'Oréal Professionnel en heeft al 6 jaar een eigen zaak. Met de Style & Colour Trophy wil ze het beste uit zichzelf halen. 

De talenten uit overige Benelux landen zijn:

  • Fabio Pinheiro (BE, 21 jaar) - Fabio werkt voor TONI & GUY België in Fort Jaco, zijn passie voor het vak begon op jonge leeftijd en dat heeft hij toen vaak gedeeld met zijn zussen.
  • Iris De Leener (BE, 52 jaar) - ze werkt al 25 jaar in haar zaak in Westerlo, en kijkt met veel bewondering naar de ambassadeurs die haar begeleiden ter voorbereiding van de Style & Colour Trophy.
  • Laurie Van Assche (BE, 27 jaar) - Laurie werkt al zes jaar voor Fabrizio Castellano in Chapelle les Herlaimont. Haar ambities? Nog meer leren en vooral boeiende mensen ontmoeten.
  • Lisa Scheepers (BE, 26 jaar) - ze is afkomstig uit Sint-Truiden en heeft er een kapperszaak Herlo + Hairlounge die ze met haar moeder uitbaat. Balayage en extensions zijn haar favorieten. 
  • Margot Keiff (LUX, 25 jaar) - Margot werkt voor het salon Ignorance in Luxemburg. Ze heeft de Golden Ticket gekregen en ziet de Style & Colour Trophy als een mooie kans om verder te groeien. 
  • Olga Geevskaia (BE, 35 jaar)- ze werkt bij Yes! Experts in Hair en houdt van uitdagingen. Met de Style & Colour Trophy wil ze haar visie op de trends tonen en vooral veel creativiteit naar voren brengen. 

In November vindt vervolgens de grote finale plaatst en strijden ze voor de prijs van beste kapper/artiest van de Benelux. De winnaar ontvangt een geweldig prijzenpakket inclusief : 

  • een prijs ter waarde van €10.000 
  • Persberichtgeving in de Benelux 
  • een deelname aan de internationale Style & Colour Trophy in Parijs