Home Ik wil mijn haar blonder kleuren. Kan dat zonder het te beschadigen?
Hair solutions

Ik wil mijn haar blonder kleuren. Kan dat zonder het te beschadigen?

Do Blondes have more fun? Dat staat natuurlijk helemaal niet vast, maar feit blijft dat veel vrouwen graag hun haar een tintje (of meer) lichter willen. Vooral nu de zomer nadert en de kapsalons weer open zijn, zullen velen vragen om een blondeerbehandeling. Maar hoe zorg je dat je haar daar niet onder lijdt? Lees snel verder, want er zijn oplossingen!

SOLUTIONS voor blond haar zonder schade

Om te begrijpen hoe je jouw haar in topconditie houdt na het oplichten, is het belangrijk iets te weten over het blondeerproces.

Allereerst moeten de haarschubben worden geopend. Je haarschubben zijn de beschermlaag van de haarschacht en als deze open staan, is je haar enorm kwetsbaar.

Vervolgens dringt een oxidatiemiddel in de haarschacht en lost de aanwezige melanine op. Melanine is het pigment dat je haar kleur geeft. Hoe langer het blondeermiddel in je haar blijft zitten, hoe lichter je haar wordt.

Doordat het haar dus heel kwetsbaar is tijdens dit proces, kan het snel worden beschadigd. Vandaar dat blonderen een slechte naam heeft en veel vrouwen bang zijn dat dit de kwaliteit van hun haar ernstig zal aantasten.

Tot wel 9 tinten lichter kunnen kleuren in 1 behandeling, met nog steeds de kwaliteit van je haar zoals je gewend bent! 

Inez Vendel, Goldwell Artist  

Hoe voorkom je beschadiging?

Gelukkig zit de wetenschap niet stil en het kappersmerk Goldwell introduceert de LichtDimensions serie voor veilig blonderen. De voordelen daarvan zijn:

1. Lightening Control Technologie

Deze controleert vrije radicalen en maakt hierdoor een krachtigere en meer gerichte ontkleuring mogelijk. Door warme ondertonen af te matteren zijn de meest heldere en meest gelijkmatige resultaten gegarandeerd zonder gele gloed (Anti-Yellow-System).

2. BondPro+ Technologie

Deze geïntegreerde technologie versterkt de haarvezels en beschermt ze tegen breken – voor de best mogelijke haarkwaliteit.

3. SilkLift Control

Dit creëert de perfecte ontkleuring en controleert de warmte van de onderliggende pigmenten op gekleurd haar en op een donkere tot lichtere natuurlijke basis.

De geïntegreerde IntraLipid Technologie en SilkProteinComplex verzorgen het haar perfect tijdens het blondeerproces en vullen beschadigde gedeeltes op. Voor ultra glanzend, glad en zacht haar.

SilkLift Strong brengt zichtbaar minder schade toe aan het haar in vergelijking met toonaangevende concurrenten.

WAAR KAN IK DIT LATEN DOEN?

Maak een afspraak bij een kapper, die met deze blondeerproducten werkt. Zoek een Goldwell kapper bij jou in de buurt en informeer naar de mogelijkheden. Succes!

Beeld cover: Michele Seghieri