Home Hoe zorg ik weer voor 'bounce' in mijn krullen?
Hair solutions

Hoe zorg ik weer voor 'bounce' in mijn krullen?

Je kent het vast wel als je krullen hebt: een slappe uitgezakte bos, terwijl je 'bounce' wilt voor je krullen! Hoe krijg je nu meer definitie in je krullen, zonder dat dit stijf of onnatuurlijk oogt? Lees snel verder, want wij weten de oplossing!

SOLUTIONS voor een stevige, natuurlijke krul met bounce

Waar moet je als krullenbol echt niet aan denken? Juist, uitgezakte en/of pluizige krullen. Toch is dit een veelvoorkomend probleem, met verschillende mogelijke oorzaken. Als je bijvoorbeeld te veel product gebruikt, kan dit je krullen verzwaren en doen uitzakken. Build-up is een andere mogelijke oorzaak – o.a. productresten die niet zonder sulfaten kunnen worden uitgewassen, maar ook je huideigen oliën stapelen zich op en zorgen voor pluizige of juist een uitgezakte bos krullen. Lees hieronder wat je eraan kunt doen:

4 tips voor krullen met veerkracht

  1. Wasroutine

Zorg dat er geen productresten in je haar zitten, die je krullen kunnen verzwaren. Een goede detox/clarifying shampoo kan je daarbij helpen, deze stript je krullen van productresten en andere build-up. Het is belangrijk om hierna altijd nog met een milde sulfaatvrije shampoo je krullen nog eens te wassen om de pH waarde te herstellen. Daarna verzorg je je krullen uiteraard goed met een Moisturizer die je krullen voedt en verzorgt

2. Kam of borstel je krullen nooit droog

Waarom niet? Je haar wordt beschadigd en kan afbreken. Nadat je je krullen hebt gewassen en hebt voorzien van een Moisturizer, kam je je haar met een zeer grove kam, borstel of je vingers door. Hierna style je je krullen en kun je ze laten drogen. Gebruik je een föhn? Zorg dan dat er een diffuser op zit, speciaal voor krullen.

3. Styling en krulknipbeurt

Nadat je je krullen goed hebt gewassen en verzorgd, komt de styling aan bod. Verschillende methoden als 'rake&shake', twirlen en crunchen, kunnen ervoor zorgen dat jouw krullen meer definitie krijgen en dus meer veerkrachtig worden. Welke methode je gebruikt hangt af van jouw krultype en andere haareigenschappen.
Met de juiste producten en verzorging kom je een heel eind.

Maar een goede knipbeurt is ook onmisbaar voor krullenbollen. Met behulp van een speciale krulkniptechniek kun je extra veerkracht en volume in jouw krullenbos creëren. Niet iedere kapper is gespecialiseerd in krullen knippen, het is dus de moeite waard om te onderzoeken aan welke (krullen)kapper jij jouw krullen toevertrouwt.

4. Gebruik de juiste producten

Producten die bijvoorbeeld siliconen bevatten, zorgen voor build-up in je haar en zijn niet goed voor je hoofdhuid. Producten waar geen schadelijke ingrediënten in zitten zijn noodzakelijk voor gezonde krullen. Gebruik daarom de juiste producten en kies voor een merk dat zich heeft gespecialiseerd in dit haartype, zoals Curls Control. Dit merk heeft zich helemaal verdiept in de problematiek en behoefte van krullend haar. Een fijn product om uitgezakte krullen te voorkomen is de Curl Definer van Curls Control.

Veel producten bevatten ingrediënten die niet geschikt zijn voor krullend haar. Denk daarbij aan parabenen, sulfaten, uitdrogende alcohol of schadelijke siliconen. Wij hebben bewust formules ontwikkeld zonder schadelijke ingrediënten, voor de mooiste gezonde krullen. Daarnaast vinden wij het belangrijk een bijdrage te leveren aan het milieu. Daarom kiezen wij voor een Nederlandse/ Belgische producent en tubes die zijn gemaakt van suikerriet en dus te recyclen zijn. Tot slot vinden wij dat producten eenvoudig moeten zijn in gebruik, zodat je geen kast vol producten nodig hebt om 'ontplofte' krullen verzorgd, bouncy, en onder controle te krijgen.

De visie van Curls Control 

CURLS CONTROL CURL DEFINER

Heeft je krul versteviging nodig? Deze crème-achtige CG-gel definieert en geeft je krullen extra bounce. Bovendien heb je maar weinig nodig omdat de Curl Definer een geheugen heeft van maar liefst 48 uur! Dit betekent dat je het product kunt activeren door wat water in te crunchen. Hiermee reduceer je pluis en zorg je weer voor extra veerkracht en volume.

HOE GEBRUIK JE DE CURL DEFINER?

De Curl Definer gebruik je na de Cleanser,  Moisturizer én de Curl Crème van Curls Control. Verdeel wat Curl Definer over je handen en crunch (knijp) dit in je krullen. Je kunt het product eventueel met water verdunnen voordat je het aanbrengt.

Wil je extra hold & volume en wil je een cast creëren? Breng de Curl Definer dan voor een tweede keer aan. Doe dit nadat je het overtollige vocht met een hydrofieldoek uit je krullen hebt gedept. Nadat je krullen helemaal droog zijn crunch je de harde cast eruit. Bounce, volume en definitie gegarandeerd!

Met deze tips zullen jouw slappe krullenbos zeker verleden tijd zijn, succes!