Home Hoe zorg ik dat mijn haarkleur langer houdbaar is?
Hair solutions

Hoe zorg ik dat mijn haarkleur langer houdbaar is?

We mogen weer naar de kapper en vooral nu we zo lang op een mooie haarkleur moesten wachten, willen we er natuurlijk wel zo lang mogelijk plezier van hebben! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw haarkleur extra lang mooi blijft. Heeft dit iets te maken met de kleur die je kiest, de haarverf die wordt gebruikt of moet je op andere dingen letten?

SOLUTIONS voor een houdbare haarkleur

Je kent het wel: je komt met een prachtige, glanzende kleur bij de kapper vandaan en na enkele weken vervaagt je kleur, verdwijnt de glans en is het sprankelende er wel af. Vooral tijdens de zomermaanden kan de zon je kleur extra snel verbleken.

Waardoor is een haarkleur maar tijdelijk houdbaar?

Jouw haarkleur blijft alleen maar langer mooi, als jouw kapper haarverf gebruikt van goede kwaliteit. Permanente haarkleuring blijft het langst mooi en blijft in je haar zitten totdat deze eruit groeit. Kleurspoelingen was je er al in een paar wasbeurten uit. Het voordeel hiervan is dat je geen uitgroei krijgt.

Maar voor een stralende, nieuwe haarkleur zal je kapper permanente haarverf gebruiken. Omdat haren verven een chemisch proces is en dit bij verkeerd gebruik een aanslag kan zijn op je haar, is het belangrijk dat je dit bij een goede kapper laat doen, die veel aandacht heeft voor de kwaliteit van je haar.

De haarschubben van gezond haar liggen netjes naast elkaar, waardoor het haar er glanzend en gezond uitziet. De kleurpigmenten worden dan goed afgeschermd door de haarschubben. Als deze haarschubben open staan, kunnen de kleurpigmenten heel snel in je haar dringen. Maar helaas kunnen worden die kleurpigmenten niet goed afgeschermd en lat het haar deze ook snel weer los met een vage, doffe kleur als gevolg. Daarom zal een goede kapper ook bepaalde kleurbehandelingen afraden als je haar niet gezond is. Je zal er dan maar heel kort plezier van hebben en bovendien zal zo'n behandeling je haar nog meer kunnen beschadigen.

Een haarkleur met een lange houdbaarheid heeft te maken met de kwaliteit van het haar. Dit bepaalt ook wanneer je welke lijn pakt. Iedere kleurlijn van Schwarzkopf Professional heeft een uniek ingrediënt dat aansluit bij de wensen en haarkwaliteit van de klant. Met onze Igora Royal focussen we op de High Defenition Technologie. Deze zorgt ervoor dat de pigmenten niet worden afgezwakt en daardoor de houdbaarheid super goed is. Onze Vibrance biedt een Hydroloch Technologie wat het vochtbalans reguleert en onze BlondMe heeft een bonding technologie er standaard inzitten. Een goede kapper kiest de haarkleuring die perfect aansluit bij de klant om zo aan te sluiten bij de wensen van de klant.

Marianne Leendertse

Hoe zorg je dat de kleur lang mooi blijft?

  1. Haarkwaliteit
    We zeiden het al: de kwaliteit van je haar is het allerbelangrijkste. Zorg dat je ook thuis goede producten gebruikt om je haar te reinigen en te voeden en vraag je kapper om advies. Koop nooit producten van de drogist, deze zijn echt van minder goede kwaliteit dan uit de salon! Vraag je kapper welke verf wordt gebruikt en zorg dat deze van goede kwaliteit is. Ook zijn er veel speciale treatments in de salon om je haar nog beter te verzorgen.
  2. Bescherm je haar
    Föhnen en stijltangen zijn handig, maar minder goed voor je haar. Gebruik deze met mate en laat je haar altijd eerst even aan de lucht drogen. Gebruik een speciale hitte beschermingsspray voordat je deze tools gebruikt en kijk in de zomer uit met zonlicht op je haar. Ook hier kun je speciale beschermingsproducten voor kopen en draag een hoed als je echt lang de zon in gaat.
  3. Was je haar niet te vaak
    Na elke wasbeurt zal de intensiteit van je haarkleur iets vervagen, als gebruik je een permanente haarkleuring. Was je haar daarom niet vaker dan 2x per week.

Maar vooral: vraag je kapper om advies! Hij of zij kleurt de hele dag en weet als geen ander hoe je jouw haarkleur het beste kunt verzorgen. Soms zijn er ook speciale kleurmaskers te koop in de salon, die je haarkleur tussen 2 kappersafspraken kan opfrissen.