Home Hoe krijg ik een gezonde hoofdhuid?
Hair solutions

Hoe krijg ik een gezonde hoofdhuid?

Helaas komt het zo vaak voor: futloos en slap haar door een ongezonde hoofd huid. Want echt, hét geheim van mooi haar is een gezonde hoofdhuid. We kunnen dat niet vaak genoeg zeggen. Maar hoe krijg je een gezonde en stress-vrije hoofdhuid?

SOLUTIONS voor een gezonde hoofdhuid

Om veerkrachtig en glanzend haar te hebben, moet je goed voor je hoofdhuid zorgen. Want als je de huid waar je haar groeit niet goed verzorgt, zal geen enkel product of behandeling je uiteindelijk mooi haar opleveren.

Droogheid, producten met veel olie, vervuiling, zon en slechte verzorging zijn directe oorzaken van de meeste haarproblemen: kaalheid of alopecia, roos, dunner wordend haar en ook futloos en gestresst haar. Voor glanzend en gezond haar, moet je het probleem eerst bij de wortels aanpakken: de hoofdhuid! 

Waardoor ontstaat haar stress?

Er verzamelen zich veel onzuiverheden op je hoofdhuid zoals stof, dode huidcellen, productresten en meer. Dit kan de poriën van je hoofdhuid verstoppen waardoor je haarzakjes zich niet meer kunnen voeden en zo het haar verstikken. Het gevolg is gestresst haar dat steeds zwakker wordt en sneller gaat afbreken.

O&M heeft een uniek wasritueel ontwikkeld, heel anders dan je gewend bent. Je gebruikt namelijk altijd eerst een detox shampoo en pas daarna ga je het haar wassen met de shampoo van je keuze. Maar vooraf wordt het haar elke keer gewassen met de Original Detox.

O&M adviseert echt om elke keer deze 3 stappen te doorlopen. Want stel dat je jouw haar 'normaal' wast, dan was je het ook vaak 2 keer met dezelfde shampoo. O&M doet dat anders. Er zijn geen specifieke shampoo's voor bijvoorbeeld gekleurd, gekruld haar of voor hoofdhuidproblemen. In plaats daarvan zijn alle shampoo's geschikt voor gekleurd haar en mild voor de hoofdhuid en wordt er gekeken welk effect je wilt bereiken met je haarstructuur.

Healthy hair is free from stress; use your head. 3-step cleansing. Als je hoofdhuid gezond is, blijft je haar beter zitten, je kleur blijft langer mooi. En als je haar goed zit, voel je je het beste tenslotte.

Femke Brentjens

Het O&M 3-steps cleansing ritueel

  1. Detox
    Eerst was je het haar met de O&M Original Detox. Dit maakt het haar en de hoofdhuid schoon van alle invloeden van buitenaf. Alle productresten worden hiermee verwijderd, zodat je een clean canvas hebt voor stap 2.
  2. Shampoo naar wens
    Door stap 1 wordt de shampoo veel beter opgenomen en kan deze al verzorging afgeven. De Fine Intellect serie is ideaal voor vrouwen met fijn haar, die wat meer volume willen.
  3. Extra voeding
    Als laatste stap gebruik je een conditioner, die bij je haartype of haarbehoefte past. Meestal komt die uit dezelfde lijn als de shampoo van stap 2. Met de conditioner worden de haarschachten weer mooi afgesloten.

Voller haar dankzij 'fine intellect'

Deze lijn bestaat uit een shampoo en conditioner voor fijn haar. Bevat o.a. Lilly Pilly, een Australische bloem die zorgt dat het haar verdikt wordt. Davidsonia Plum is een plantenextract dat het haar beschermt en Coco-Caprylate maakt het haar zacht en geeft het glans. Wat er niet in zit? Sodium Chloride, Propylene Glycol, Triclosan en MIT.

LEES OOK: Het interview met Femke Brentjens over het verschil van Original Minerals