Home Hoe houd je jouw gekleurde haar langer mooi & glanzend?
Hair solutions

Hoe houd je jouw gekleurde haar langer mooi & glanzend?

In het najaar zijn we allemaal wel weer toe aan een nieuwe haarkleur. Vooral blond haar heeft het vaak zwaar te verduren gehad onder de zon, met een vervelende gele waas en dof haar als gevolg. Want wat is er fijner dan een mooie kleur, die schitterend glanst als je de salon verlaat? Maar helaas vervaagt je kleur meestal al na een paar weken en van een schitterende glans is dan helemaal geen sprake meer. Lees snel verder om te leren hoe je daar verandering in kunt brengen!

SOLUTIONS voor een frisse & glanzende blonde kleur

Hoe fijn zou het zijn als jouw mooie nieuwe haarkleur een veel langere houdbaarheid krijgt en bovendien blijft glanzen? De nieuwe service van Schwarzkorf Professional - de Fibre Clinix - heeft nu een speciale behandeling ontwikkeld om dit probleem aan te pakken: de Fibre Clinix Vibrancy. Deze lijn bevat 5 producten; 2 voor thuisgebruik en 3 voor salon-only.

Speciaal voor blondines zijn onlangs 2 fijne producten voor thuisgebruik aan deze lijn toegevoegd: een shampoo, waarmee een gele waas tot het verleden behoort en een beschermspray voordat je het tere blonde haar gaat drogen. Hierdoor blijft je blonde kleur helder en fris met een geweldige glans. Dankzij de twee nieuwe Fibre Clinix Vibrancy Boosters kunnen kappers nu een neutralisatie op maat aanbieden om koele blonde tinten te herstellen en te helpen verbeteren of behouden. Vraag ernaar bij je Schwarzkopf Professional kapper!

Wat zijn de oorzaken van kleurvervaging?

  1. Water en oppervlakte-actieve stoffen

Kleurvervaging wordt veroorzaakt door water en oppervlakte-actieve stoffen. Haar is 'hygroscopisch' en dat betekent dat haar vocht absorbeert uit de omgeving. Als we ons haar wassen, absorbeert het haar een grote hoeveelheid water en de doorsnede van het haar neemt toe, wat kan leiden tot verlies van kleurmoleculen.

2. Omgeving- en metaalsporen:

Gezond haar houdt de kleur vast door een onbeschadigde haarschub. Elke beschadiging (door zonlicht, chloor, zout water, warmte) versnelt de vervaging van de kleur. Koperdeeltjes van kraanwater creëren ook vrije radicalen die de haarschub verder kunnen beschadigen tijdens oxidatie via het kleurproces. Deze vrije radicalen dragen bij aan de aantasting van het kleurbehoud en beïnvloeden de stabiliteit van de kleurmoleculen.

Nieuwe aanwinst

Purple Shampoo

Elke formule bevat een zorgvuldig geselecteerde mix van paarse en blauwe pigmenten om het gewenste neutraliserende effect te bereiken bij blond of grijs haar en koperachtige tinten uit het haar te verwijderen. Hiermee behoort een gele waas of gloed tot het verleden! De formules bevatten Triple Bonding en C21-technologie en AHA voor langdurige kleurresultaten om het effect van de Fibre Clinix service in je salon te verlengen. Het resultaat is een frisse, glanzende haarkleur met een gladde textuur.

Fibre Clinix Vibrancy

Ontdek hier alle nieuwe producten van de Vibrancy lijn:

Fibre Clinix Vibrancy

Alle producten uit de lijn:

  • Vibrancy Shampoo reinigt alle gekleurde haartypen op milde wijze en bereidt het haar voor op de verzorging en voegt glans toe.
  • NIEUW: Vibrancy Purple Shampoo reinigt op milde wijze en zorgt voor de opfrissing van blond, opgelicht en witte haren.
  • Vibrancy Conditioner (thuisgebruik) beschermt en verlengt de kleurresultaten van gekleurd haar. 
  • Vibrancy Spray Conditioner voorkomt vervaging en verandering van kleur en verlies van levendigheid en beschermt tegen schade door het föhnen.
  • Vibrancy Treatment versterkt de haarstructuur en behoudt de kleur en verbetert de levendigheid van de kleur voor langdurige kleurresultaten waardoor het haar bijna niet vervaagt
  • Vibrancy Purple & Blue Booster (in-salon) stimuleert de levendigheid van gekleurd haar en verhoogt de gladheid, soepelheid en glans. Geformuleerd met AHA voor verbeterde kleurlevendigheid, helpen deze sterk gepigmenteerde neutraliserende boosters om ongewenste warme ondertonen in blond, opgelicht of grijs haar te neutraliseren. Neutralisatie op maat - Paarse Booster voor licht geblondeerd, lichter en grijs haar, en Blauwe Booster voor medium tot lichtblond haar. Perfect voor blond of grijs haar!
  • NIEUW: Vibrancy Heat Protection Mist verbetert de kleurlevendigheid en verzegelt de kleur voor tot 90% pigment behoud. Het haar ziet er 90% glanzender uit.

Haarkleuren zijn net zo individueel als de vrouwen en mannen die ze dragen. Daarom is een op maat gemaakte kleurverzorging cruciaal. Wanneer is jouw volgende afspraak bij de kapper? Vraag dan meteen naar deze geweldige producten!