Home Hema B.A.E. - budget make-up voor vegan beauties
SUSTAINABLE BEAUTY

Hema B.A.E. - budget make-up voor vegan beauties

De HEMA heeft ons een paar weken geleden verrast met een gloednieuwe beauty lijn: B.A.E. Deze naam staat voor before anything else. “It’s not just beauty as you know it,” staat er op de website. “It’s easy to apply, on trend and affordable. Take B.A.E. with you wherever you want to go. Let B.A.E. be your best friend, before anything else.” Dat moet wat goeds beloven, of niet?

B.A.E. staat voor before anything else: het is letterlijk het allereerste wat je opdoet voordat je de deur uitgaat. Daarnaast staat B.A.E. voor jouw beste vriend of vriendin, degene die uiteraard op de eerste plek staat. B.A.E. is een geheel nieuw label en wordt gepositioneerd als een "brand within a brand". Het is edgy, stoer, on trend en komt in fun verpakkingen. De producten van B.A.E. zijn betaalbaar, vegan en ontwikkeld met het oog op een duurzame toekomst.

De boodschap die HEMA met deze nieuwe lijn wilt meegeven is om helemaal jezelf te zijn; wie je ook bent, wat je ook doet. En dat is zeker te zien! Deze collectie bestaat uit wel 138 producten, waarvan er heel wat bijzondere tussen zitten. Zo hebben ze blush in a tube, face gloss en allerlei producten in aparte kleuren. Bovendien is de collectie he-le-maal vegan en erg betaalbaar. Pluspunt!

De producten die ik mocht uitproberen zijn de foundation kwast, face gloss, metallic eye cream, glitz in a stick, en blush in a tube. Wat mij meteen aangenaam verraste was de foundation kwast. Het gebeurt snel dat dit soort kwasten duidelijke strepen achterlaten, maar deze brengt foundation heel egaal aan. De blush in a tube, kleur 01 lovey dovey voor mij, werkt erg fijn op je huid of foundation als er nog geen poeder is aangebracht. Het is een vloeibare textuur in een mooie roze kleur, die een subtiele, dewy look geeft.

Over de glitz in a stick, de lippenstift in kleur 04 dream catcher, ben ik wat minder enthousiast, maar dit ligt gewoon aan mijn persoonlijke voorkeur. Ik ben zelf niet zo’n fan van metallic lippenstift, maar ik moet zeggen dat deze wel een geweldig pigment afgeeft! Ik zou het omschrijven als een soort diepe, watermeloen-roze kleur. Erg mooi, maar voor mij wat teveel glitz.

En dan de face gloss en metallic eye cream. Ik heb de face gloss in de kleur 04 mermaid glass. De naam verklapt het misschien al: het is een blauwe gloss. Persoonlijk zou ik deze gloss niet op een andere plek gebruiken voor mijn ogen, de eye cream dan weer wel. De gloss is een typische lipgloss substantie en absoluut een prachtige kleur. Echt net als een zeemeerminnenstaart. Erg mooi voor op de oogleden, net als de eye cream. Hiervan wordt gezegd dat het long lasting is en oh, boy, dat is het zeker. Als deze gouden, metallic crème (04 be brilliant) eenmaal is opgedroogd, is hij niét meer van je huid te krijgen. Voor de een een pluspunt, voor de ander niet. Je moet werkelijk schrobben. Een prachtige kleur, en goed als highlighter, ooglook of een weekendje festival bijvoorbeeld.

Over het algemeen ben ik erg enthousiast over deze lijn. Het heeft een zeer groot assortiment en voor iedereen zit er dus wel wat spannends tussen. Bovendien is het erg betaalbaar en je krijgt ook echt fijne producten voor je geld. Neem dus zeker eens een kijkje bij de HEMA!