Home Hair Journey, wat is dat?
Hair solutions

Hair Journey, wat is dat?

Hair-Journey-2Toen ik voor het eerst hoorde over de term hair journey, kon ik niet geloven dat er dames waren die een bepaalde routine hadden om voor hun haar te zorgen. Haarverzorging spreekt voor zich, maar dit was op een andere level – in mijn ogen. Hair Journey houdt in dat je actief bezig ben om je haar gezond te houden.

Toen ik begon met mijn hair journey, in 2010, had ik besloten om mijn haar af te knippen en met schone lei te beginnen. Het begin was niet makkelijk. Ik was gewend om regelmatig een stijltang te gebruiken en mijn haar te relaxen. Het verzorgen van mijn haar was minimaal, om de 2/3 weken wassen en soms gebruikte ik een conditioner. Door te beginnen met een hair journey zou dit allemaal veranderen. Het belangrijkste is dat je voor jezelf een routine heb en dat je je hier ook aan houdt.

De eerst stap is een inventaristatie van de producten die je gebruikt. Ik gebruik 7 verschillende producten:

  • moisturising shampoo
  • moisturising ‘deep’ conditioner
  • protein conditioner
  • leave in conditioner, moisture en protein basis
  • haarcrème voor dagelijks gebruik
  • olie, bijvoorbeeld Olijf- of Kokosolie 

producten-black-hair

In het begin lijkt het een overvloed aan producten. Maar elke product heeft zijn ‘speciale’ kracht die ervoor zorgt dat je haar gezond is en blijft. Bij het opbouwen van een routine moet je wel weten hoe een bepaald product gebruikt moet worden. In mijn volgende post zal ik praten over mijn haarroutine; hoe gebruik ik de producten en hoe is mijn routine dagelijks, wekelijks en maandelijks opgebouwd. 

 Emelia is gastblogger van Wiewathaar.nl en heeft zelf een blog: eemsdiary.com. Even voorstellen: Ik ben Emelia en ben hier om mijn ’hair journey’ met jullie te delen.  Wanneer het gaat om haar, wordt er vaak  aan me gevraagd ‘ben je natural of relaxed?’  En met trots zeg ik altijd relaxed. Dit is mijn eigen keuze en ben er tevreden mee. In de afgelopen 3 jaar is mijn grootste focus geweest om mijn haar gezond te houden en dit begon allemaal door ‘my healthy hair journey.