Home Haar als voedingsstof voor groenten? Recycling in de kappersbranche
SUSTAINABLE BEAUTY

Haar als voedingsstof voor groenten? Recycling in de kappersbranche

Er zijn een aantal nieuwe ontwikkelingen bij Chapter Green, waardoor recycling in de kappersbranche nog makkelijker zal gaan! Zij hebben Dutch Urban Miners overgenomen. Dat betekent dat zij de recycling gaan verzorgen voor een circulaire economie. Verftubes weggooien hoort hiermee tot het verleden. Ook haar zal worden hergebruikt als compost voor groenten.

Daarnaast zal ook haar worden recycled. Met The Green Scissors kan het afgeknipte haar worden hergebruikt. Haarafval wordt gecomposteerd en teruggegeven aan de natuur. Dat is heel mooi want haar zou eigenlijk geen afval moeten zijn. Haar is een enorme bron van proteïnen en is daarmee een waardevol grondstof voor de boer, die groenten verbouwt. Diezelfde groenten worden weer gegeten en zullen zorgen voor een gezonde haardos. En zo is de cirkel rond, hoe mooi is dat?

Samen met Chapter Clean en Green Scissors zorgen we voor verduurzaming van de kappersbranche, de ophaalservice voor recycling van de tubes en het ophalen van het haar zal tegelijk gaan gebeuren.

Cover: Markus Spiske

Wil je ook expert verhalen lezen van Richard en Judith? Klik dan hier