Home Getest: Omniblonde Rejuvenation & masker
Onze favorieten

Getest: Omniblonde Rejuvenation & masker

Er is een nieuw merk voor blondines, Omniblonde, en ik was zo gelukkig hier 4 fijne producten van te mogen testen. Lees je mee?

Onlangs kreeg ik de fijne Omniblonde Cool Signature behandeling bij kapsalon Beichies in Utrecht, waar ik zeer blij mee was. Daar kreeg ik ook een tasje met thuisproducten mee om mijn haar in optimale conditie te houden.

LEES OOK: Salon & product experience | Omniblonde Cool Signature

Omniblonde is opgericht door Anette en Lene. Deze twee Zweedse blondines én voormalig model, misten goede producten die specifiek voor blond haar zijn ontwikkeld. Omniblonde is helemaal afgestemd op de behoeften van blond haar en de feedback van honderden blonde vrouwen uit de hele wereld. Als natuurlijke blondine en inmiddels al vele jaren gekleurde blondine, sprak dit verhaal me wel aan.

Bovendien zien de producten er prachtig uit met hun ingetogen, neutrale kleuren en gestroomlijnde vormgeving. De flessen hebben een handige doseer-dop en liggen heel fijn in de hand. Het zijn producten die ik graag in mijn badkamer neerzet. Met de verpakking zit het dus wel goed, maar hoe bevalt de kwaliteit?

Omniblonde Rejuvenation Shampoo & Conditioner

De shampoo bevat 300ml en de conditioner 250ml en heeft daardoor een iets kleiner flesje. Gelukkig maar, want verder lijken de 2 flesjes identiek, wat tot verwarring kan leiden bij het haren wassen. De dopjes klikken open nadat je er wat druk op moet zetten.

Eerst gebruik ik de shampoo, die een dikke, romige textuur heeft. Wat meteen opvalt is de heerlijke geur en hoe fijn de substantie schuimt op mijn haar. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, want de eerste keer gebruikte ik veel te veel. De shampoo zou droog en stug haar weer veerkracht moeten geven en dat is precies wat ik nodig heb!

Na het uitspoelen droog ik mijn haar eerst met een handdoek, zodat de conditioner echt goed in het haar kan trekken. De conditioner heeft een hele dikke textuur, waardoor ik echt moet knijpen om wat uit het flesje te krijgen. Ook dit goedje ruikt weer heerlijk en ik verdeel 2 kneepjes in mijn haar. Ik laat het een minuutje intrekken en spoel daarna uit. De conditioner bevat ingrediënten die haarbreuk tegengaan.

Shampoo
C

Na het uitspoelen, voelt mijn haar lekker zacht aan. Ik doe nog wat haarolie en een blowdry-spray in mijn haar en föhn het vervolgens in model.

Omniblonde Magically Transforming Treatment

Dit is een intens haarmasker, die ook al in de salon werd gebruikt na de Cool Signature Shampoo. Het masker zit in een mooie ronde pot met schroefdeksel en ruikt ook weer goddelijk! De substantie is als een body butter en ik heb dit eens per week gebruikt. Na het wassen met de Rejuvenation Shampoo, droog ik mijn haar weer en breng het masker aan (ongeveer een walnoot). Dit laat ik 10 minuten intrekken en als ik het erna uitspoel, kan ik merken hoe vol mijn haar aanvoelt.

Ik merk echt een verschil na gebruik met het masker of alleen de conditioner. Dit keer is een extra haarolie eigenlijk niet eens nodig. Mijn haar lijkt voller aan te voelen en glanst fijn.

Omniblonde Clean Up Your Act

Deze detox shampoo is bedoeld om eens in de paar weken te gebruiken om alle productresten uit het haar te verwijderen. Omdat ik best vaak verschillende stylingproducten gebruik, lijkt me dat een goed idee!

Deze shampoo heeft de textuur van een transparante gel en ruikt nauwelijks. Hij schuimt geweldig en ook hiervan heb je maar een beetje nodig.

Wat ik wel merk is dat het je haar echt goed schoon maakt, waardoor het stroef aanvoelt na het uitspoelen. Dat zal wel nodig zijn, maar ik heb dan snel het idee dat mijn haar droog wordt en in de klit raakt. Ik heb deze shampoo alleen gebruikt in combinatie met het haarmasker, zodat die voeding dan nog beter opgenomen kan worden.

Gebruik en resultaat

Ik ben zeer te spreken over dit nieuwe merk Omniblonde. Zowel de salonbehandeling als de producten thuis zijn erg fijn. Mijn haar glanst mooi en lijkt iets frisser blond. De Rejuventation producten en het masker vind ik het fijnst. De detox shampoo zal ik ook wel blijven gebruiken, maar eens in de 2 maanden denk ik. Vooral de shampoo en het masker vind ik bijzonder. De shampoo vind ik fijn door de rijke textuur en het effect op mijn haar, dat meteen al na het wassen zo lekker zacht aanvoelt. Het masker is echt een aanwinst door de glans en stevigheid, die mijn haar er door lijkt te krijgen.

Of de conditioner haarbreuk tegengaat, heb ik niet kunnen constateren, maar dat is lastig te testen. Wel kan ik deze producten aan elke blondine aanraden. Ze zijn effectief en zien er ook nog eens prachtig uit! Dat kwaliteit iets kost, is helaas wel waar in dit geval. De prijzen zitten ver boven de €30, waarbij het masker zelfs ruim over de €40 kost. Maar je doet er extra lang mee en hebt maar heel weinig product per keer nodig.