Home Getest: Keune Silver Savior shampoo, conditioner & leave-in foam
Onze favorieten

Getest: Keune Silver Savior shampoo, conditioner & leave-in foam

De 'Silver Savior' lijn van Keune is onlangs uitgebreid met een leave-in foam treatment en ik kreeg een setje toegestuurd om te testen. De timing was perfect, want ik was net terug van vakantie en een nadeel van blond haar in de zon is voor mij altijd dat mijn haar dan wat gelig wordt en daardoor minder fris lijkt.

Voor de vakantie had ik express al geen folies laten zetten en alleen mijn uitgroei bij laten werken. Ik weet namelijk dat blonderen en daarna veel op het strand liggen voor mijn kwetsbare haar geen optie is. Door de zon (hoewel ik vaak een rieten hoed probeer te dragen en mijn haar altijd bescherm met speciale olie) wordt mijn haar vanzelf lichter. Een nadeel is wel - en daar kan ik weinig aan doen om dat te voorkomen - dat mijn haar een veel warmere tint krijgt dan ik zou willen.

Daarom kwamen deze producten als antwoord op een gebed en ben ik meteen na de vakantie gaan testen.

Verpakking

Er is een shampoo, conditioner en nu ook een treatment, die je niet uit hoeft te spoelen. De shampoo en conditioner komen in de bekende Keune apothekersflesjes, mooi en strak vormgegeven met een knipoog naar vroeger. De doseerdoppen werken perfect en het wit staat prachtig in mijn badkamer.

De mousse heeft een spuit doseerknop. Zoals meestal, is de inhoud van de shampoo het grootst, maar Keune is wel heel royaal: een fles shampoo bevat maar liefst 300ml. De conditioner komt in een fles van 250ml en dat is 50ml meer dan bij de meeste andere merken.

De leave-in treatment bevat 200ml, maar daar heb je (heb ik later gemerkt!) ook maar weinig van nodig.

Keune Silver Savior Shampoo

Allereerst gebruik ik de shampoo. Deze is dieppaars van kleur en ruikt mwah ... Ik heb dit geurtje vaker geroken bij shampoo's, niets bijzonders, maar ook niet echt storend.

De shampoo bevat wel sulfaten en dat vind ik jammer, omdat ik het op gekleurd haar wil proberen. Wat het dan weer goed maakt, is dat het ook de Bond Fuser-technologie bevat, dat wil zeggen dat het kwetsbare blonde haar wordt beschermd doordat gebroken haarbruggen weer worden hersteld. Verder zit er provitamine B5 en tarweproteïne in. De violette kleur helpt om een gele waas te neutraliseren. Ik heb eerder zilvershampoo's gebruikt en verwachtte deze kleur al min of meer.

Ondanks de Sodium Laureth Sulfate schuimt de shampoo matig. Ik was het haar er 2x mee en spoel daarna alles uit. Wat meteen opvalt is dat mijn haar niet droog aanvoelt, kennelijk doen de verzorgende ingrediënten wel hun werk. Na het uitspoelen knijp ik al het overtollige water uit mijn haar en ben ik klaar voor de volgende stap; de conditioner.

Keune Silver Savior Conditioner

Deze conditioner is ook paars van kleur, maar minder intens dan de shampoo. De geur is wel hetzelfde en ook dit product bevat de Bond Fuser-technologie en verder nog verzorgende ingrediënten, die het haar weer zacht zouden moeten maken.

De substantie is redelijk dik, maar wel vloeibaar genoeg om het makeklijk in mijn haar te kunnen verdelen. Ik gebruik ongeveer 1 walnootje en verdeel dit door mijn haarlengtes, met name de punten. Op de verpakking staat dat je het 1-3 minuten moet laten intrekken. Ik laat het de 1e keer 5 minuten intrekken, maar de keren daarop maar maximaal 2 minuutjes, vanwege de snelle en goede werking. Daarna spoel ik mijn haar goed uit, zodat al het paars verdwenen is.

Keune Silver Savior Foam Treatment

Daarna is het tijd voor de nieuwste aanwinst in de Silver Savior familie! De eerste keer dat ik de mousse wilde gebruiken had ik het niet voldoende geschud en was de mousse nog te vloeibaar.

Daarna heb ik mijn lesje geleerd en schud ik de flacon eerst heel goed en komt er inderdaad schuim uit. Ook gebruikte ik de eerste keer veel te veel. Je moet na het schudden maar eventjes op de doseerknop drukken en er komt al een dot schuim uit. Voor mij was dat meer dan voldoende.

Dit treatment moet je zien als een extra boost om de gele waas te neutraliseren en bovendien wordt het haar er extra door verzorgd.

Het resultaat

Al na de eerste keer gebruik zag ik verschil! Als de de 3 producten samen gebruikt, is het effect meteen zichtbaar. Op de foto hieronder kun je dat zien. Ik was vergeten een voor-foto te maken, maar gelukkig had ik nog veel vakantiefoto's van de week ervoor. Daarop kun je zien dat mijn haar veel geler is dan op de rechterfoto. En al na maar 1x gebruik!

Doordat ik mijn haar niet helemaal wit wilde hebben, liet ik daarna de conditioner minder lang intrekken en heb ik veel minder schuim gebruikt. Bovendien hoef je de producten niet elke keer te gebruiken. Ik zie het meer als mijn SOS-kit, die elke blonde vrouw in huis zou moeten hebben om het blond af en toe te verfrissen. Wel moest ik de flesjes goed afspoelen na gebruik, want de pigmenten zijn wel heel sterk en kleuren mijn mooie dopjes ook meteen paars. Gelukkig zijn de flessen van goede kwaliteit en hebben ze geen papieren etiket, waardoor je ze gemakkelijk schoon kunt maken.

Ik blijf de producten zeker gebruiken, maar met mate. Maar ze werken écht en snel ook!

Lees ook: Get the Look en het interview met kapper Leander Grotenhuis