Home Maatwerk voor gezond blond haar
Haarpraat

Maatwerk voor gezond blond haar

Het lag voor de hand dat Leander Grotenhuis ook kapper zou worden, want zijn familie zit al in het kappersvak sinds 1866! Leander Grotenhuis Hairdressers is een begrip in Dieren en omgeving en het is niet zo verwonderlijk dat Leander zich aangetrokken voelde tot dat andere familiebedrijf uit de kappersbranche; Keune Haircosmetics. Wij spraken hem over zijn liefde voor het vak, zijn keuze voor Keune en de lancering van het Keune Healthy Blonde Program.

Leander: “Ik ben opgegroeid met het kappersvak. Als ik uit school thuiskwam, stond de deur altijd open en moest ik door de kapperszaak naar mijn huis. Nadat ik eerst alle klanten netjes gedag had gezegd. Ik weet niet beter dat ik altijd kappers en klanten om me heen heb gehad. Inmiddels ben ik alweer 18 jaar kapper.”

Waarom Keune?

Zijn liefde voor dit vak herkende Leander ook bij Keune. Hij vertelt: “Na wikken en wegen hebben we toch voor Keune gekozen. Ze boden mij een heel mooi traject aan met optimale business ondersteuning en bovendien spreekt het me erg aan dat dit ook een Nederlands familiebedrijf is. Daardoor zijn de lijnen kort en daar houd ik van.

De producten en vooral de kleuringen zijn heel erg fijn en ook de uitstraling van de flesjes sprak me aan. Inspiratiebron daarvoor zijn apothekersflesjes en laat nou mijn andere tak van de familie drogisterijhouders geweest zijn. Het voelde gewoon dat het aan alle kanten klopte.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 60% van de vrouwen hun haar blond willen kleuren.

Innovatie

Keune heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet op het gebied van innovatie en er komen nog een paar mooie lanceringen aan. De recente lancering van het Healthy Blonde Program spreekt mij heel erg aan. De filosofie daarachter sluit helemaal aan op hoe ik het vak wil benaderen.”

Onderzoek heeft uitgewezen dat 60% van de vrouwen hun haar blond willen kleuren en Keune speelt daarop in. Blonderingen zijn een van de meest populaire behandelingen in de salon, maar dit kan wel schadelijk zijn voor het haar. Daarom heeft Keune een compleet programma gemaakt, waarmee kappers hun klanten met blond haar maatwerk kunnen leveren.

Leander: “Je ziet dat veel dames graag hun haar wat lichter willen en vaak gaat hun voorkeur dan uit naar de koelere kleuren. Deze tinten hebben veel onderhoud nodig omdat ze de neiging hebben om na verloop van tijd warmer te worden (gele gloed). Blond haar geeft iemand een frisse, sexy uitstraling en vooral in de zomer is deze kleur heel populair.”

Healthy Blonde Program

“Met dit nieuwe Healthy Blonde Program kun je de klant van begin tot eind helpen. De producten bevatten nu ook de Bond Fuser technologie. Deze toevoeging is voor de klant heel handig, want dit bespaart een extra treatment en daarmee tijd.

Het bijzondere van de Bond Fuser technologie is dat het niet alleen de bindingen in het haar herstelt, maar ook huidige bindingen beschermt. Deze zwavelbruggen zijn heel belangrijk voor de veerkracht van het haar en de houdbaarheid van je kleur. Dus als je haar wilt met een bounce, is het van groot belang dat deze bruggen niet verbroken worden. Dankzij deze technologie krijgt het blonde haar weer veerkracht en ziet er daardoor gezonder uit. Deze Bond Fuser technologie zit nu standaard in de blonderingen en in sommige Care producten. Het is een beknopt kant en klaar programma, heel toegankelijk voor de consument die gezond blond haar wil.”

Silver Savior

“Deze lijn is heel fijn voor vrouwen met grijs haar en asblonde tinten. De kleurtoon blijft hier heel mooi door en de producten verzorgen het haar tevens goed. Onlangs is een verzorgende stylingmousse aan deze lijn toegevoegd. Dit is de Silver Savior Foam Treatment, die een gele gloed voorkomt, het haar beschermt en herstelt en het bovendien een lichte versteviging geeft.

Doordat deze producten eigenlijk alles in zich hebben, maakt het mijn werk in de salon ook makkelijker en voor de klant kom ik met een helder verhaal. Ik hoef niet meer allerlei after treatments en zilvershampoos adviseren; alles is nu gebundeld in één lijn. Ik kan hiermee een heel compact, alles omvattend programma voor thuis aanbieden.”

Verzorging blond haar

Tot slot vragen we Leander hoe je blond haar het beste kunt verzorgen. “In mijn beleving zijn er drie boosdoeners voor blond haar; water, zuurstof en zonlicht. Zuurstof kun je niet vermijden, daar leven we van. En water wordt lastiger om het haar tegen te beschermen. Maar probeer altijd je blonde haar tegen UV-A & -B stralen te beschermen. Gelukkig bevatten alle stylingproducten van Keune bescherming tegen deze stralen.

Daarnaast is er een aparte Sun Shield Care-lijn voor haar dat veel aan zonlicht wordt blootgesteld en dit zijn de perfecte producten om mee te nemen naar een zonvakantie. Op het moment dat je blond haar niet beschermt in de zon, zie je meteen dat de kleur haar frisheid verliest en het haar droog wordt.

Juiste voeding

“Ik vergelijk haar vaak met een bak planten en zeg dan: zorg voor goede ‘grond’ en dus een gezonde hoofdhuid en voedt het haar. Dat doe je met een gezonde levensstijl en door de juiste producten te gebruiken. Zo houd je het haar zo gezond en optimaal mogelijk, waardoor het ook veel beter beschermd is bij blondeerbehandelingen.”