Home Getest: K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask
Onze favorieten

Getest: K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

Soms zijn er van die producten dat je niet kunt wachten om ze uit te proberen of ze ook echt werken! Het nieuwe leave-in masker van K18 is zo'n product. Vanaf het moment dat ik  erover las, wilde ik het dolgraag zelf proberen . Ik was daarom heel blij dat ik daar de kans ook voor kreeg! Dit masker belooft namelijk heel veel en wat ze beloven klinkt bijna te mooi om waar te zijn; dit product beweert namelijk dat het bewezen is dat het beschadigd haar echt tegengaat!

Werking

In de folder, die ik erbij kreeg, lees ik dat het effect van dit masker blijvend is. Het is het eerste product dat biomimetica gebruikt om keratineketens in het haar opnieuw te verbinden, waardoor het haar er weer zacht en glad uit gaat zien. Biomime ... wat? Maar als deze techniek helpt om mijn droge, poreuze haar te herstellen, vind ik alles best!

Want na al dat blonderen, kleuren en stylen gaat de haarkwaliteit er niet op vooruit. De meeste vrouwen kampen hiermee en wie wil nou geen haar dat weer aanvoelt als nieuw? De peptiden (die je ook vaak in gezichtsverzorging aantreft) zorgen voor dit wonder. Ik ben heel benieuwd naar het effect op mijn haar.

Op de verpakking staat een QR-code, die ik kan inscannen met mijn mobiel. Vervolgens opent de webpagina op mijn telefoon met informatie over dit product en hoe je het moet gebruiken. Heel handig en ook zeker slim om dit goed te bekijken als je dit K18 masker voor het eerst gebruikt, want het werkt net wat anders dan je gewend bent van een leave-in product.

Verpakking en geur

Het product komt in 2 hoeveelheden; een pompflacon van 50ml en een heel klein tubetje van 5ml. Dat komt omdat het best prijzig is; €75,- voor het flesje en €12,- voor de tube, die meer iets weg heeft van een sample. Maar laat je hier niet door afschrikken, want de substantie is zeer geconcentreerd en je hebt er maar heel weinig van nodig. Bovendien wordt aangeraden om het na elke 4 tot 6 wasbeurten te gebruiken. Als je je haar 2x per week wast, betekent dat je het elke 2 tot 3 weken gebruikt. De kleine tube is voldoende voor 3x gebruik en met de pompfles kun je dus echt heel lang doen!

Flesje van 50ml
Tube van 5ml

Ik besluit het flesje te gebruiken en laat me door de dame op de instructievideo vertellen dat een pompje voldoende is voor mijn hele haar. De substantie is heel dik en geurloos.

De verpakking is van hoge kwaliteit, het pompflesje doet me een beetje denken aan de verpakking van een duur gezichtsserum en is fijn in gebruik. De uitstraling is modern, veel wit met felle kleuren als felgroen en oranje. Alles straalt uit dat dit product een fluitje van een cent is in het gebruik en de instructie is kort en eenvoudig. No nonsense, daar hou ik wel van.


Shop: K18 producten


Gebruik en resultaat

Ik was mijn haar en gebruik na het uitspoelen géén conditioner of haarmasker.! Dit laatste is heel belangrijk, want anders 'pakt' het product niet goed. Er kunnen siliconen en andere gladmakende stoffen in je conditioner zitten, waardoor het K18 masker niet diep in het haar kan dringen. Dus was je haar en gebruik erna NIETS. Dep het haar droog en kam het voorzichtig door. Ik gebruik daarvoor de Tangle Teezer en doe dit heel voorzichtig. Nat haar is kwetsbaar en mijn droge haar, dat normaal nooit wordt gekamd zonder conditioner of masker, helemaal.

Voor mij was dat wel even wennen, want zonder conditioner voelde mijn haar behoorlijk stroef aan en was bank dat het zou afbreken.

Ik deed een pompje op mijn hand en verdeelde dat met mijn vingers door de punten en lengtes. Ik gebruikte wat extra voor mijn side bangs, die extra droog zijn door het vele stylen.

Nadat ik K18 door het haar had verdeeld, voelde het nog steeds een beetje stroef en droog aan nadat ik het aan de lucht had laten drogen. Ik begon te twijfelen en dacht dat het slim was om nog een héél klein beetje op de droge punten aan te brengen. GEEN goed idee! Op het droge haar, werd het K18 hard en trok niet in. Je moet het dus echt op je nog vochtige haar gebruiken. Het is ook geen normaal leave-in product, maar echt een treatment met speciale gebruiksaanwijzing.

Ik spoelde het uit mijn droge punten en föhnde mijn haar in model. Wat meteen opviel was dat mijn droge haar na 1x gebruik er al een stuk gladder uitzag. Na een paar dagen hing het zelfs een beetje slap en moest ik het weer wassen. Nou hangt mijn haar praktisch nooit slap, omdat het juist heel droog is. Voor mij was dat daarom wel bijzonder.

De tweede keer was het al veel makkelijker, omdat ik wist wat ik wel en niet moest doen. Ik moet zeggen dat het wassen zo extra snel gaat omdat je niet eerst een conditioner hoeft laten intrekken. Je wast je haar, spoelt het uit, droogt het met een handdoek en kamt het dan voorzichtig door. Daarna een pompje K18 door het haar verdelen en klaar!

Merk ik verschil?

Ja! Ik heb het nu 4x gebruikt en iets frequenter dan eigenlijk nodig zou zijn. Ik heb het elke week gebruikt. Wat ik merk is dat mijn haar soepeler aanvoelt en ook veel zachter. Mijn haar is behoorlijk gegroeid tijdens de lockdown en ik wacht nog steeds op mijn afspraak bij de kapper. De punten waren droog, het zag eruit als een uitgegroeide bos.

Na gebruik van het K18 Leave-in Masker zie ik weer wat glans en vooral merk ik dat het meer veerkracht heeft en mijn haar ook langer mooi blijft zitten als ik het heb geföhnd. Natuurlijk is het best een investering, maar waarom zou je wel een duur serum kopen voor je huid en niet voor je haar? Probeer de kleine tube eens en oordeel zelf. Ik zie dit als een fijne aanwinst op mijn haarritueel en ben blij dat ik nog heel lang kan doen met dit potje!

Naast het masker is er ook nog een K18 Hair Mist, die alleen in de salon kan worden toegepast. Vraag je kapper ernaar, want deze voorbehandeling versterkt het haar voor een chemische behandeling.