Home Getest: Chromalya Crème Styling & Gelee Curl
Onze favorieten

Getest: Chromalya Crème Styling & Gelee Curl

Na de salonervaring bij PureLou heb ik veel advies gekregen hoe ik mijn krullen thuis kan laten bouncen. De krullenbehandeling bij PureLou was een echte verwennerij en een heerlijke ervaring. En nu is het aan mij om te kijken of ik met de producten die ik heb meegekregen ook zulke mooie resultaten krijg. Ik kreeg de Chromalya Crème Styling en  de Chromalya Gelee Curl mee om thuis uit te proberen.

Het was best spannend om de eerste keer mijn krullen zelf te stijlen volgens de nieuwe methode van PureLou.

Ik kende Chromalya niet en was ook nog nooit bij een krullenkapper geweest. En de krulvorm die ik had toen ik wegging bij PureLou wilde ik graag evenaren. 

Thuis routine

Na het wassen mag ik mijn haar niet drogen, het moet echt nat blijven en met een microvezeldoek dep ik wat overtollig water weg. En dan eerst knijpen, knijpen en nog eens knijpen om de krul te helpen in zijn vorm te komen. 

Kapster Milou 'knijpt' de krullen van Liselot in model

Daarna start ik met de producten. Het zijn er 3 totaal, maar ik licht alleen deze twee uit. Het voelt nog steeds wat onwennig om zoveel producten in mijn haar te doen. Ik droog mijn haar nog wat aan de lucht. En dan knijpen maar in die krullen!

Chromalya Crème Styling

Deze styling cream zit in een potje met schroefdop en is een vrij dikke, witte substantie. Ik verdeel eerst een beetje hiervan in mijn haar en knijp het product erin. De Crème Styling ruikt neutraal en dat vind ik fijn, want dan 'clasht' het niet met de andere stylingproducten.

Chromalya Gelee Curl

Vervolgens gebruik ik de Gelee Curl. Deze zit in een grote flacon met doseerdop. De gel is transparant en vrij dun. Hij ruikt heerlijk fris. Voorzichtig doe ik wat op mijn hand en knijp ook dit in mijn krullen. Doordat het zo dun is, kun je de gel makkelijk over het haar verdelen.

Föhnen & aan de lucht laten drogen

Daarna is het tijd voor de diffuser. Er was mij uitgelegd dat deze niet te veel lucht mag ‘blazen’, maar ik heb niet zo’n professionele föhn als bij PureLou dus doe mijn best met mijn eigen föhn.

Kapster Nelie laat zien hoe Liselot moet föhnen

Nadat mijn haar ongeveer voor ¾ droog is laat ik mijn haar verder opdrogen.

Ik merk wel op dat mijn haar iets minder krult dan na de salonbehandeling maar he, ik ben geen professional en stel vast dat ik veel moet oefenen op deze nieuwe methode. Mijn haar lijkt in het begin iets vettig aan te voelen, maar wellicht is dat ook omdat mijn haar nu al in een betere conditie is door het wassen met een natuurlijke shampoo en detox voor de hoofdhuid. Droog voelt mijn haar in ieder geval niet meer aan.

Conclusie

'Bouncy' krullen

Ook heb geprobeerd minder producten in mijn haar te doen, maar dan krulde het zeker niet zo mooi. Je moet dus echt de voorgeschreven hoeveelheid producten gebruiken. Als ik dat doe, krult mijn haar echt beter dan vroeger en kan ik ook zien dat het echt goed geknipt is. Mijn krullen zijn zeker minder pluizig en minder uitgezakt dan voorheen. 

Conclusie: wel veel producten die je moet gebruiken, maar ze zijn zuinig in gebruik en geven echt resultaat. Mijn krul is echt veel mooier dan voorheen. En hoef het minder vaak te wassen omdat je de producten weer activeert als je ze even nat maakt.

Ik ben tevreden!

Liselot onderging de PureLou Salon & Product Experience en kreeg deze producten na afloop mee om te testen.

LEES OOK: Salon & product experience | Curl Treatment PureLou