Home Getest: Alcina Repair shampoo, masker & #Glattgelockt spray
Onze favorieten

Getest: Alcina Repair shampoo, masker & #Glattgelockt spray

Nadat Evelien een prachtige kleurbehandeling van Alcina bij Rue Savaron in Emmen had gekregen, is ze thuis ook een aantal Alcina producten gaan gebruiken.

Evelien is nog steeds (na 3 weken) heel blij met haar nieuwe kleur en merkt echt verschil als je thuis ook de juiste producten gebruikt!

LEES OOK: Salon & product experience | Alcina highlights en toner

Evelien kreeg een tasje mee met 3 Alcina producten, die kapster Jirka haar had aangeraden voor thuisgebruik: een Repair shampoo en het bijbehorende masker en een stylingspray om pluizig haar mee tegen te gaan.

Alcina Repair Shampoo

De shampoo komt in een strakke fles van 250ml met een speciale doseerknop.

Evelien: "De flessen zijn heel fijn om te gebruiken en de shampoo ruikt heerlijk. De shampoo zelf is heel fijn om in je haar te doen en schuimt goed. De textuur is niet zo stroperig, maar eerder gel-achtig dat niet meteen door je handen wegglijdt. Ik vind het een hele fijne shampoo."

Shampoo

Evelien: " De shampoo is makkelijk te verdelen over je haar en verzorgt het goed. Je hebt niet heel veel nodig, ik gebruikte ongeveer 2 toefjes. Na het uitspoelen, voelt mijn haar heel zacht aan."

C

Alcina Repair Mask

Na het uitspoelen knijpt Evelien al het overtollige water uit het haar en brengt het masker aan. Hier gebruikte Evelien wel wat meer van dan van de shampoo, ongeveer de dubbele hoeveelheid. Dit verdeelde ze door haar lange haar, met name in de punten.

Evelien: "Ik was mijn haar 1x per week en het masker laat ik dan meteen wel 20 minuten intrekken."

Alcina #Glattgelockt spray

Deze spray gebruikt Evelien na het wassen op haar handdoekdroge haar. Ze sprayt royaal over haar lange lokken, die ze eerst geborsteld heeft en laat het haar daarna natuurlijk opdrogen.

Evelien: "Als ik mijn haar aan de lucht laat opdrogen, gaat mijn haar vanzelf een beetje krullen en met deze spray wordt het niet meer pluizig. Dat vind ik een groot voordeel."

Gebruik en resultaat

De producten zijn Evelien heel goed bevallen. "De shampoo en het masker maken mijn haar een stuk zachter, je ziet dat het meer tot leven komt en er gezond uitziet. Doordat ik de #Glattgelockt spray van Alcina erna gebruik, is mijn haar een stuk minder pluizig. Ik heb deze spray ook een keer op droog haar gebruikt om pluis tegen te gaan en dat werkte ook heel goed."