Home Fris & Fruitig Home-made Maskers
Skin solutions

Fris & Fruitig Home-made Maskers

Ben je klaar voor de zomer?
Na de koude winterdagen, is het eindelijk lente. Planten en bloemen in de bloei, warme zonnestralen op je gezicht en zin (je kunt het bijna een drang noemen) om naar buiten te gaan en dingen te ondernemen. Oftewel, de lentekriebels spelen weer op. Tijd dus om je zonnebril af te stoffen, je ‘peep toes’ uit de kast te halen en je voor te bereiden op het terrasweer. Dan wil je er natuurlijk wel fris en fruitig uitzien.
Dit artikel geeft je makkelijke scrub recepten om je huid te laten stralen en de grauwigheid en dofheid van de winter achter je te laten. Het is al lekker zonnig en door de opwekkende geuren van deze heerlijke suiker scrubs krijg je vanzelf de zomer in je bol!
suiker-masker
Een suiker scrub verwijdert op een milde wijze dode huidcellen en haalt vuil uit de poriën. Suiker is een natuurlijke exfoliatie ingrediënt voor de huid. Samen met de overige opwekkende ingrediënten in dit artikel, heb je een scrub boordenvol vitamine en voeding voor je huid.
Deze scrubs zijn makkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Het fijne aan deze recepten is dat er geen goed of fout is. Je mag net zoveel suiker of olie toevoegen tot je de structuur hebt die je zelf prettig vind.

Groene thee & pepermunt opkikker

Ingrediënten (voor 250 ml scrub):

  • 8 el avocado olie of vloeibare olie naar keuze
  • 2 el kokosolie of een andere olie met een crème structuur (bijvoorbeeld cacao boter, shea boter)
  • 16 el kristal suiker of suiker naar keuze
  • 1 theezakje groene thee
  • 1 el losse groene thee (optioneel)
  • 10 druppels pepermuntolie
  • ¾ tl tarwegraspoeder als kleurstof (optioneel)

Instructies
Mix de kokosolie met de avocado olie in een kom en verwarm dit 20 seconden in de magnetron.
Voeg daarna het theezakje groene thee toe en warm het geheel nogmaals (maximaal 1 minuut in de magnetron). Het is niet de bedoeling dat de olie gaat koken, dus controleer de olie tussentijds. Laat het mengsel met het theezakje afkoelen zodat het theezakje kan trekken. Het mengsel zal een mooie groene tint krijgen.
Zodra de olie is afgekoeld, het theezakje verwijderen en de pepermuntolie, suiker, tarwegraspoeder en losse groene thee toevoegen. Goed mengen en klaar!
groene-thee
Aanbrengen
Met een natte hand op de droge huid aanbrengen en afspoelen met warm water. Je huid zal zijdezacht aanvoelen. Deze scrub bestaat voor de helft uit olie hierdoor glijdt het makkelijk over de huid. Na het afspoelen neemt de huid het resterende laagje olie snel op.
Let op: De douchebak of badkuip kan glibberig worden na gebruik van deze scrub.