Home Een Nederlandse oase van weldaad op Bali
Onze favorieten

Een Nederlandse oase van weldaad op Bali

Ik kom al heel lang op Bali en toen ik ruim een jaar geleden een groot billboard zag met “Rob Peetoom is coming to Bali” was ik helemaal enthousiast. Het heeft toen nog wel een jaar geduurd voordat de salon werkelijk open was en dit keer kon ik dan eindelijk de gloednieuwe “HairSpa” bezoeken. Deze Hair Spa is een soort droomproject van Rob die elke hairlover zou moeten bezoeken. Patty, die voorheen in de Rob Peetoom salon in de Amsterdamse Bijenkorf werkte, ontving me hartelijk en leidde me rond door het prachtige open plan gebouw, ontworpen door de Nederlandse architect Ruud van Oosterhout.

De zen-achtige uitstraling sluit helemaal aan bij de minimalistische stijl van Rob Peetoom. Als je door de gebouwen loopt, lijkt het alsof het drijft op water met lotusbloemen dat overloopt in de omringende rijstvelden. Je kunt hier naast het ‘gewone’ knip- en kleurwerk ook je haar intens laten verzorgen met de verschillende treatments. Of je laten masseren en je handen en voeten laten verzorgen. Je kunt je make-up laten doen en er zijn plannen om ook facials aan te bieden als besloten is welke producten daarvoor gebruikt gaan worden.

Het beste van het beste

Want hier geloven ze alleen in het beste van het beste. De haarproducten zijn van Redken en voor de pedicure en manicure worden O.P.I. producten gebruikt. Massagestoelen uit Italië, stoomkappen om de producten dieper in het haar te laten dringen en puur water dat extra zacht is voor je haar. Aan elk detail is gedacht. Patty vertelt dat ze hier nu 9 maanden woont en veel energie steekt in het vinden en trainen van het lokale personeel. Ze werkt daarbij samen met Renate, ook van het Rob Peetoom team uit Nederland.

Paris Hilton

De salon is pas sinds 10 november open en het openingsfeest was een van de grote happenings op Bali. Er waren 2 DJ’s uit Nederland overgevlogen en – zoals we ook al konden lezen in de Nederlandse pers – was Paris Hilton herself aanwezig om tot in de late uurtjes door te feesten. De Hair Spa stond daarmee meteen in de picture bij het grote aantal buitenlanders dat op Bali woont en de Indonesische jetset.

Hairspa

Carmen Peetoom, de vrouw van Rob is die ochtend net gearriveerd uit LA en komt kennismaken. Een lange elegante vrouw die bevlogen praat over dit ambitieuze project van haar en haar man. Drie jaar geleden wilden ze ‘iets’ opzetten in het buitenland. Omdat zij Australische is, lag het voor de hand dat ze eerst in Australië gingen kijken wat ze daar konden doen. Maar Australische vastgoedprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Bovendien is de kappersbranche daar al veel meer ontwikkeld waardoor het minder uitdagend was. Zo kwamen ze op Bali terecht, toch weer iets dichterbij Nederland en nog een open markt op gebied van haarstyling, terwijl er  maar liefst 70.000 buitenlanders wonen. Carmen legt uit dat ze dit project mede zijn gestart om hun medewerkers in Nederland een kans te bieden.

Voor Patty gaat dat zeker op. Ze vind het een geweldige ervaring. Bovendien helpt ze de lokale bevolking door trainingen te geven. Het begon als een ‘projectje’, maar is inmiddels uitgegroeid tot een mega project. Rob houdt nu eenmaal niet van half werk. Redken, waarmee de Rob Peetoom salons ook in Nederland werken, werd benaderd en hiermee is de HairSpa de 1e salon in Indonesië die dit merk gebruikt. De kwaliteit van de behandelingen wordt streng bewaakt.

Het unieke van Peetoom

Carmen legt uit dat dit juist de Peetoom salons zo uniek maakt: “Wij willen dat het haar ook de volgende dag nog mooi is. Daarom kijken we heel goed hoe het haar valt als het droog is.” Patty voegt eraan toe we doen geen ‘kapseltjes’ maar knippen op de natuurlijke valling van het haar.” Dat het concept aanslaat blijkt wel uit de klanten die speciaal overvliegen uit Jakarta voor een bezoekje aan deze bijzondere salon.

Wij willen dat het haar ook de volgende dag nog mooi is.

Ook ik was onder de indruk. De sfeer is heel ‘zen’ en relaxed. Ik werd heel gastvrij ontvangen en voelde me meteen welkom en op mijn gemak. Een haarbehandeling met uitzicht op de rijstvelden, geweldig! Bali is niet naast de deur maar als je er een keer met vakantie bent, mag je deze ervaring zeker niet missen! In het volgende artikel beschrijf ik de treatment en het effect op mijn haar.

Rob Peetoom Hair Spa Petitenget 16 Seminyak Bali

Op zoek naar InnerBeauty? Lees hier alle mooie artikelen