Home Mijn ervaring met Redken Chemistry bij Rob Peetoom
Onze favorieten

Mijn ervaring met Redken Chemistry bij Rob Peetoom

Bij Rob Peetoom Hair Spa in Bali wordt je vanaf het moment dat je binnenkomt helemaal in de watten gelegd. Ik was ingepland voor de 75 minuten treatment dat bestaat uit een hoofdmassage en een intensieve Redken Chemistry behandeling. Deze behandeling is afgestemd op je haarbehoefte, in mijn geval krijg ik de vochtinbrengende treatment “Clear Moisture".
De salon is deels in de openlucht en ik loop mee naar het open gedeelte. De lucht is zwoel en er staat en zacht briesje. Eerst wordt mijn haar gewassen met ‘puur’ water. Het water op Bali is erg hard en daardoor niet zo goed voor je haar. Naast de wasstoelen staan zgn. water purifyers en mijn haar wordt met de Clear Moisture Shampoo gewassen. Er wordt een vochtinbrengende spray (Shot Phase) in mijn haar gespoten en erna mag ik gaan zitten en wordt het effect versterkt door een stoomapparaat dat over mijn hoofd gaat. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Het effect blijft ongeveer 6-8 weken zichtbaar. Na de spray wordt de Shot Phix aangebracht, dit is een sealer. Hierna wordt mijn haar gewassen en daarna mag ik plaatsnemen in een loungechair met uitzicht op de rijstvelden.
Ik leun lekker achterover en Yuni gaat achter me zitten en brengt de Clear Moisture Water Rush aan en begint heerlijk mijn hoofdhuid te masseren. Ik bedenk dat ze dat toch nergens ter wereld zo fijn kunnen als op Bali. Yuni legt uit dat meisjes het masseren al jong leren en dat deze technieken overgaan van generatie op generatie.
 
Terwijl het masker intrekt mag ik rechtop gaan zitten en worden mijn schouders en rug gemasseerd met ‘hot stones’. En alsof dat nog niet genoeg is, worden daarna mijn onderbenen, voeten en handen gemasseerd. Ondertussen is Sarah erbij gekomen, zij doet mijn voeten terwijl Yuni m’n handen masseert. Ik sluit m’n ogen en waan me in een paradijs.
 
 
Na de hand- en voetmassage, krijg ik een uitgebreide manicure en pedicure zodat mijn nagels er weer tiptop uitzien. In tegenstelling tot veel Spa’s in Bali, gebruiken ze hier goede producten van O.P.I. Na ruim een uur puur genot, is de behandeling klaar en mag ik weer terug naar de wasbak. Het masker wordt goed uitgespoeld en dan komt Patty, een Nederlandse kapster die hiervoor werkte bij de Peetoom salon in de Bijenkorf in Amsterdam. Zij gaat mijn haar föhnen. Ik loop met haar mee naar de kapsalon die met glas is afgesloten en airconditioning heeft. Patty vraagt me wat ik wil en adviseert me om in de tropen een stijl te kiezen die dicht aansluit op de natuurlijke valling van mijn haar. Door de hoge vochtigheid blijft een föhnbeurt niet lang zitten. We gaan voor iets slag aan het einde en glad bij de haarwortels. Patty gebruikt een beetje Medium Control Ringlet 07 om de natuurlijke slag in mijn haar zacht te accentueren en All Soft Argan-6 Oil om de pluis iets weg te werken.
Het resultaat? Mijn haar voelt veel voller aan. Door het wassen met het harde water en zwemmen in zee, voelde m’n haar aan als vlas. Voor het eerst voel ik weer een echte bos, die – wonder! - eens niet pluist. Ook glanst het haar veel meer. Zelfs de volgende dag zie ik nog het effect van een keer goed föhnen. Maar dan ga ik de zee weer in en is het weg, het is tenslotte vakantie. Maar de dagen erna voelt mijn haar nog steeds veel dikker aan en lijkt meer te glanzen. Daaraan kan ik merken dat zo’n intensieve behandeling – zelfs in de tropen – wel verschil maakt. Want ik gebruik altijd goede haarproducten maar kennelijk heeft je haar tijdens en zonvakantie net ietsje meer nodig.
Bovendien had ik deze ervaring niet willen missen! Als ik nu achter mijn computer zit en buiten is het grauw en regenachtig, denk ik weer terug naar die middag dat ik werd gemasseerd door 4 handen tegelijk, maskertje in m’n haar en af en toe een warm briesje over mijn huid …

 

Meer over Rob Peetoom op Bali?

Bij Rob Peetoom Hair Spa in Bali wordt je vanaf het moment dat je binnenkomt helemaal in de watten gelegd. Ik was ingepland voor de 75 minuten treatment dat bestaat uit een hoofdmassage en een intensieve Redken Chemistry behandeling. Deze behandeling is afgestemd op je haarbehoefte, in mijn geval krijg ik de vochtinbrengende treatment “Clear Moisture".
De salon is deels in de openlucht en ik loop mee naar het open gedeelte. De lucht is zwoel en er staat en zacht briesje. Eerst wordt mijn haar gewassen met ‘puur’ water. Het water op Bali is erg hard en daardoor niet zo goed voor je haar. Naast de wasstoelen staan zgn. water purifyers en mijn haar wordt met de Clear Moisture Shampoo gewassen. Er wordt een vochtinbrengende spray (Shot Phase) in mijn haar gespoten en erna mag ik gaan zitten en wordt het effect versterkt door een stoomapparaat dat over mijn hoofd gaat. Dit duurt ongeveer 7 minuten. Het effect blijft ongeveer 6-8 weken zichtbaar. Na de spray wordt de Shot Phix aangebracht, dit is een sealer. Hierna wordt mijn haar gewassen en daarna mag ik plaatsnemen in een loungechair met uitzicht op de rijstvelden.
Ik leun lekker achterover en Yuni gaat achter me zitten en brengt de Clear Moisture Water Rush aan en begint heerlijk mijn hoofdhuid te masseren. Ik bedenk dat ze dat toch nergens ter wereld zo fijn kunnen als op Bali. Yuni legt uit dat meisjes het masseren al jong leren en dat deze technieken overgaan van generatie op generatie.
 
Terwijl het masker intrekt mag ik rechtop gaan zitten en worden mijn schouders en rug gemasseerd met ‘hot stones’. En alsof dat nog niet genoeg is, worden daarna mijn onderbenen, voeten en handen gemasseerd. Ondertussen is Sarah erbij gekomen, zij doet mijn voeten terwijl Yuni m’n handen masseert. Ik sluit m’n ogen en waan me in een paradijs.
 
 
Na de hand- en voetmassage, krijg ik een uitgebreide manicure en pedicure zodat mijn nagels er weer tiptop uitzien. In tegenstelling tot veel Spa’s in Bali, gebruiken ze hier goede producten van O.P.I. Na ruim een uur puur genot, is de behandeling klaar en mag ik weer terug naar de wasbak. Het masker wordt goed uitgespoeld en dan komt Patty, een Nederlandse kapster die hiervoor werkte bij de Peetoom salon in de Bijenkorf in Amsterdam. Zij gaat mijn haar föhnen. Ik loop met haar mee naar de kapsalon die met glas is afgesloten en airconditioning heeft. Patty vraagt me wat ik wil en adviseert me om in de tropen een stijl te kiezen die dicht aansluit op de natuurlijke valling van mijn haar. Door de hoge vochtigheid blijft een föhnbeurt niet lang zitten. We gaan voor iets slag aan het einde en glad bij de haarwortels. Patty gebruikt een beetje Medium Control Ringlet 07 om de natuurlijke slag in mijn haar zacht te accentueren en All Soft Argan-6 Oil om de pluis iets weg te werken.
Het resultaat? Mijn haar voelt veel voller aan. Door het wassen met het harde water en zwemmen in zee, voelde m’n haar aan als vlas. Voor het eerst voel ik weer een echte bos, die – wonder! - eens niet pluist. Ook glanst het haar veel meer. Zelfs de volgende dag zie ik nog het effect van een keer goed föhnen. Maar dan ga ik de zee weer in en is het weg, het is tenslotte vakantie. Maar de dagen erna voelt mijn haar nog steeds veel dikker aan en lijkt meer te glanzen. Daaraan kan ik merken dat zo’n intensieve behandeling – zelfs in de tropen – wel verschil maakt. Want ik gebruik altijd goede haarproducten maar kennelijk heeft je haar tijdens en zonvakantie net ietsje meer nodig.
Bovendien had ik deze ervaring niet willen missen! Als ik nu achter mijn computer zit en buiten is het grauw en regenachtig, denk ik weer terug naar die middag dat ik werd gemasseerd door 4 handen tegelijk, maskertje in m’n haar en af en toe een warm briesje over mijn huid …

 

Meer over Rob Peetoom op Bali? Lees over de Nederlandse oase van weldaad op Bali