Home Een 'coupe speciaal' voor mijn haar!
Onze favorieten

Een 'coupe speciaal' voor mijn haar!

Onlangs mocht ik wel een heel bijzondere behandeling ondergaan van Z.one Concept; een cocktailbehandeling voor mijn haar. Deze treatment is echt een belevenis op zich, lees je mee?

Ik reed naar Den Haag, waar dichtbij zee de gezellige salon @ Uzz gelegen is. De salon was ondanks de vakantietijd hartstikke druk en ik zat lekker met een kopje thee te wachten op mijn treatment. Nu heb ik al kennisgemaakt het het Italiaanse merk z.one concept en mijn ervaring was erg positief. Vandaag ging ik iets heel bijzonders proberen; een leave-in treatment dat slechts 15 minuten duurt, eruit ziet als een sundae ijsje en mijn haar zou verwennen.

cocktail-zone-1

Eigenaresse Corina hielp me zelf en vertelde waarom dit merk zo populair is bij haar klanten. Je merkt het verschil, de kwaliteit is erg hoog en daarnaast zijn de prijzen heel redelijk. Veel klanten deinzen ervoor terug om na een duur bezoek aan de kapper nog eens een kapitaal aan haarproducten uit te geven en de Milk_Shake lijn van z.one concept speelt daar slim op in door hoogwaardige salonproducten betaalbaar te maken.

Snelle treatment

Een cocktailbehandeling zoals deze, wordt op maat samengesteld en kost slechts €15. De treatment bestaat uit 2 componenten; de befaamde Whipped Cream die heerlijk naar vanille ruikt en daarnaast een verzorging of kleur. Je kunt kiezen voor arganolie dat het haar nog intenser verzorgt, maar je kunt ook een kleurtje kiezen om het haar op te frissen of een pasteltintje te geven. Corina vertelt dat jonge meisjes de felle kleuren erg leuk vinden. Het eindresultaat is dan een pastelkleurtje dat je in een paar wasbeurten weer eruit wast. In mijn geval koos Corina voor een zilver toevoeging om mijn blonde haar weer te laten sprankelen en de gele goed weg te halen.

cocktail-zone-2

Cornina haalde een groot Martini glas, waardoor het even leek alsof ze een 'Cosmopolitan' ging maken voor me. Maar nee, van de zilver-toevoeging werd eerst wat in het glas gedaan, waarna de Whipped Cream kon worden toegevoegd. Het zag er heerlijk uit en rook ook goddelijk. Jammer genoeg werd het in m'n haar gedaan 😉

cocktail-zone-3

Niet uitspoelen!

Maar eerst werd mijn haar even gewassen en drooggedept. Het luchtige schuim werd daarna met een kam door mijn haren gekamd zodat elk haartje werd bereikt. Als er kleuring is toegevoegd, moet die even heel snel worden uitgespoeld; bij toevoeging van de arganolie hoeft dat niet eens. En toen was ik alweer klaar, zo snel gaat dit dus! Natuurlijk werd m'n haar mooi in model geföhnd en ik merkte meteen dat het wat soepeler aanvoelde, minder stug en droog. Ook leek het alsof mijn kleur inderdaad wat frisser was. Dat laatste viel me een dag later helemaal goed op. Terwijl ik daarvoor nog dacht dat ik mijn kapper wel weer eens kon bellen, vond ik dat de dag erna helemaal niet zo nodig!

Conclusie

before-after

Ik kan deze snelle treatment echt aanraden. Voor slechts €15 kan je haar er weer even tegenaan en kun je een kappersbezoek nog even uitstellen. Hoewel veel klanten dit ook laten doen als ze hun haar laten verven. Dan gaat alles natuurlijk in een moeite door. Maar ikzelf zou het toch wel tussendoor doen. Bovendien kun je deze producten ook aanschaffen voor thuis zodat je zelf aan de slag kunt met deze cocktails. Misschien nog een echte Cosmopolitan erbij om je mooie haar te vieren en je hebt een feestje!

 

Lees ook Kleurrijke cocktails & meer innovaties van Z.One Concept