Home Dun Haar
Hair solutions

Dun Haar

Dun haar wil zeggen dat één enkele haar minder dan 0.04 mm doorsnede heeft. Normaal haar heeft een doorsnede van 0.05 - 0.07 mm en alles wat daarboven valt is dik haar. Fijn, steil haar bevat vaak veel vocht, waardoor het plat en slap om het hoofd hangt. Of je dun haar hebt is erfelijk bepaald, en daar is helaas niks aan te veranderen. Maar met de juiste verzorging en het juiste kapsel kan je wel zorgen voor meer volume.

Een goed kapsel kan wonderen doen voor mensen met fijn haar. Goede geknipt dun haar kan helpen om volume te geven aan het haar. Van korte tot halflang kapsel in laagjes zorgen voor meer volume en valt mooi. Veel type kapsels hebben over het algemeen niet veel styling nodig om in model te blijven. Laat je haar dan wel knippen door een professionele kapper.

Kapsels voor dun haar

 1. Korte bob: Een korte bob kan een geweldige keuze zijn voor mensen met fijn haar. Het geeft het haar een vollere uitstraling en creëert volume aan de achterkant van het hoofd.
 2. Halflange lagen: Een halflang kapsel met lagen kan het haar voller doen lijken. De lagen zorgen voor beweging en volume, waardoor het haar er dikker uitziet.
 3. Pixie: Een pixie-kapsel kan ook een goede optie zijn voor mensen met fijn haar. Het haar wordt korter aan de achterkant en aan de zijkanten, waardoor het haar er voller uitziet.
 4. Lob: Een lob (lange bob) kan een geweldige optie zijn voor mensen die hun haar niet te kort willen knippen. Het kapsel creëert volume en textuur, waardoor het haar er voller uitziet.
 5. Gelaagd kapsel met pony: Een gelaagd kapsel met pony kan ook een goede optie zijn voor mensen met fijn haar. Het kapsel zorgt voor beweging en volume aan de zijkanten van het gezicht, waardoor het haar er voller uitziet.

Verzorgen van dun en fijn haar

Dun haar heeft vaak meer verzorging nodig omdat het snel vet wordt doordat het dicht op de hoofdhuid ligt. Hieronder vind je enkele tips voor de verzorging van fijn haar:

 1. Gebruik een milde shampoo: Gebruik een milde shampoo die speciaal ontwikkeld is voor fijn haar. Gebruik niet te veel shampoo en zorg ervoor dat je het goed uitspoelt.
 2. Gebruik speciale volumeshampoo's: Veel merken bieden volumeshampoo's aan die speciaal zijn ontwikkeld voor fijn haar. Deze shampoos zorgen voor extra volume en textuur, waardoor het haar er voller uitziet.
 3. Gebruik crèmespoeling: Gebruik ook een crèmespoeling die speciaal is afgestemd op fijn haar. Dit zorgt ervoor dat het haar zacht en glanzend blijft, zonder het te verzwaren.
 4. Vermijd hitte: Vermijd het gebruik van hete stylingtools, zoals een föhn of stijltang. Deze tools kunnen het haar beschadigen en breken.
 5. Gebruik styling crème: Gebruik styling crème die speciaal is ontwikkeld voor fijn haar. Deze crèmes kunnen helpen om het haar te stylen en volume toe te voegen, zonder het te verzwaren.
 6. Borstel voorzichtig: Borstel het haar voorzichtig en vermijd het trekken en plukken aan het haar. Dit kan het haar beschadigen en het nog fijner maken.

Door het haar op de juiste manier te verzorgen en te stylen, kun je dun haar er voller en gezonder uit laten zien.


Onze tips voor dun haar


Ingrediënten

Als je op zoek bent naar natuurlijke ingrediënten voor shampoo en conditioner, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 1. Aloë vera: Aloë vera is een plant die bekend staat om zijn hydraterende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen om droog en beschadigd haar te herstellen en te voeden.
 2. Kokosolie: Kokosolie is rijk aan vetzuren die het haar voeden en hydrateren. Het kan helpen om het haar te verzachten en glad te maken.
 3. Appelazijn: Appelazijn heeft een pH-waarde die vergelijkbaar is met die van het haar en kan helpen om de natuurlijke balans van het haar te herstellen. Het kan ook helpen om productresten en vuil te verwijderen.
 4. Kamille: Kamille heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen om de hoofdhuid te kalmeren en het haar te verzachten en te versterken.
 5. Rozemarijn: Rozemarijn heeft stimulerende eigenschappen en kan helpen om de bloedcirculatie in de hoofdhuid te verbeteren. Het kan ook helpen om het haar te versterken en glans te geven.

Door producten te kiezen die natuurlijke ingrediënten bevatten, kun je ervoor zorgen dat je haar op een milde en natuurlijke manier wordt verzorgd.

Verven, stylen, gel en spray

Het is belangrijk om fijn haar voorzichtig te behandelen om beschadiging te voorkomen. Gebruikt bij hitte van stylingtools zoals föhns en stijltangen en bescherming omdat het anders de elasticiteit van het haar kan aantasten. Gebruik ook producten die geen agressieve bestanddelen bevatten, zoals alcohol.

Als je je haar wilt verven, kies dan voor highlights of vraag je kapper naar een goede kleuring voor je haar. Dit is minder belastend voor het haar en kan zelfs een speels effect geven dat goed past bij fijn haar.

Wax is geen geschikt product voor fijn haar omdat het het haar zwaarder kan maken en sneller vet kan laten lijken. Een lichtgewicht mousse is een betere keuze om het haar in model te brengen en volume te geven zonder het te verzwaren.

Zoek je nóg meer tips en blogs over dun haar? Kijk dan snel hier