Home Droombaan
Hair solutions

Droombaan

Daar zit ik dan … gevraagd of ik elke maand een blog of een vlog wil maken voor WieWatHaar. Ik voel me zéér vereerd dat ik als kleurexpert van KIS Haircare deze uitdaging aan mag gaan.

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Ingeborg van de Ven, 35 jaar, getrouwd en moeder van twee fantastische kids: Fientje (4 jaar) en Doke (3 jaar). Voor mij is dit een heerlijke thuisbasis naast mijn creatieve, drukke werkbestaan. Dit is absoluut dé perfecte match voor mij!

De kroon op ons werk als kapper was absoluut de haar-metamorfoses

De naam van mijn salon is Y.O.L.O en is gevestigd in Rosmalen. Ons team bestaat uit tien topmeiden. Naast het werken in mijn eigen salon ben ik werkzaam voor Ministry of Beauty als KIS Haircare kleurspecialist en geef ik trainingen, shows, heb ik waanzinnige fotoshoots en ben ik betrokken bij de making-of en lanceringen van nieuwe collecties en producten. Het mooie aan deze job zijn o.a. de buitenland trips en de tv-opdrachten. Zo ben ik verantwoordelijk geweest voor het SBS-programma Utopia. Met enorm veel plezier heb ik 1 seizoen lang iedere zes weken de bewoners geknipt en gekleurd. Onlangs was ik verantwoordelijk voor één van de team’s van Holland’s Next Top Model. Dit was natuurlijk geweldig, de kroon op ons werk als kapper was absoluut de haar-metamorfoses.

Holland’s Next Make Over

Het vervolg op HNTM gaat Holland’s Next Make Over (HNMO) heten en is vanaf half december tot half januari te zien op Videoland. Het idee voor HNMO is ontstaan omdat de make-over’s van HNTM zo enorm populair zijn en de beste kijkcijfers scoren. In HNMO mogen een aantal kandidaten van HNTM een familielid of vriend/vriendin uitnodigen voor een metamorfose. Dit resulteerde in een prachtige 6-delige serie die dus te zien is en waaraan ik met heel veel plezier heb mogen meewerken.

Passie voor kleur!

Waar ik ook enorm trots op ben is dat ik inmiddels voor het zesde jaar deel uit maak van het haarteam voor de concerten van De Vrienden van Amstel Live. Het is een cadeautje om achter de schermen ervoor te zorgen dat de artiesten kunnen shinen op het podium.

Je leest het al, naast mijn burgerlijke basis (wat overigens heerlijk is) zit ik totaal niet stil en ben ik altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen. Mijn grote passie daarbij is en blijft toch altijd ‘kleur’! En wie mij een beetje kent zal dit ook zeker beamen. Eigenlijk ben ik zelf een wandelend kleurenboek. In mijn werk vind ik het steeds weer een uitdaging een passende kleur bij de juiste persoon te creëren. Voor mij is een perfect geknipte coupe pas in evenwicht met de perfecte kleur, als Yin en Yang.

Droombaan

Door mijn werk in de salon en voor KIS Haircare krijg ik alles van twee kanten mee, het salon- en het studiowerk. Het één vult het ander aan. Zo weet ik vaak exact waar bepaalde valkuilen zitten door mijn eigen ervaringen in mijn salon. Dat neem ik dan weer mee in de trainingen die geef. Met trots kan ik zeggen dat ik echt een droombaan heb.

Wat ik de komende tijd graag met jullie wil delen:

  • Trends
  • De wens van de klant en welke stappen daarbij worden doorlopen
  • Nieuwe, snelle en creatieve technieken
  • Mijn ervaringen bij de Vrienden van Amstel Live 2020 en mijn favoriete producten die mij daarbij helpen op de set
  • Wat kleur met je doet

En natuurlijk nog veel meer! Graag neem ik je mee in mijn wereld en nodig je van harte uit mijn blogs en vlogs te lezen en te bekijken!

Tekst: Ingeborg van de Ven