Home Droogshampoo Yay or Nay?
Haarpraat

Droogshampoo Yay or Nay?

Droogshampoo is voor mij de perfecte uitkomst als ik geen tijd heb om mijn haar te wassen, maar toch een frisse look wil. Ook als het aankomt op meer volume in mijn haar is droogshampoo mijn beste vriend.

Ondanks alle voordelen gingen er onlangs een aantal meiden viral die lieten zien dat ze kale plekken op hun hoofd hebben door het gebruik van droogshampoo. Kan je dit product nog wel gebruiken of is het een absolute no go?

Wat doet droogshampoo?

Allereerst is het van belang om te kijken wat droogshampoo nu precies doet. In de droogshampoo zit poeder die het vet van je hoofdhuid absorbeert, hierdoor kan je het wassen van je haren nog even uitstellen. De spray heeft vaak ook een lekker luchtje, waardoor je haar weer weer fris ruiken!

Gevaar voor je haar?

Droogshampoo klinkt als de perfecte oplossing en dat is het ook zeker! Daarentegen heeft het product bij overmatig gebruik een aantal nadelen. Bij langdurig gebruik willen de talgklieren op je hoofdhuid de droogte compenseren, dit doen ze door sneller vet aan te maken. Dit kan ervoor zorgen dat je alleen nog maar vaker je haar moet wassen. Daarnaast kunnen restanten van droogshampoo ervoor zorgen dat je haarzakjes verstoppen. Bij verstopte haarzakjes hebben nieuwe haren moeite om er doorheen te komen. Kaal wordt je dus niet, maar op den duur groeit je haar minder snel.

Vraag je kapper om hulp

Dit onwijs handige product heeft dus ook een keerzijde. Maar wat moet je doen als je toch droogshampoo wil gebruiken, maar deze nadelen wilt voorkomen? Allereerst gebruik het met mate, alles met 'te' ervoor is natuurlijk niet goed Er wordt geadviseerd droogshampoo 1 à 2 keer per week te gebruiken. Daarnaast kun je jouw kapper om advies vragen. Zij werken met de betere merken en kunnen je een juiste droogshampoo aanraden, want hier zit wel degelijk verschil in. Ook kunnen zij advies geven hoe je het product het beste aanbrengt.

Droogshampoo yay or nay? Voor mij is dit product nog steeds een absolute yay! Maar weet vooral de do’s en dont’s als het aankomt op dit product.