Home Draag je liever geen make-up? Lees deze 7 no-make-up tips!
Beauty forecast

Draag je liever geen make-up? Lees deze 7 no-make-up tips!

Houd jij wel van au naturel? Steeds meer vrouwen dragen (bijna) geen make-up of proberen een weekje zonder. Puur natuur is ook voor je huid af en toe een verademing.

Alleen, zorg er dan wel voor dat jouw gezicht er ook echt fris uitziet. Met andere woorden, zorg dat de basis in orde is en ze zult zien dat je ook zonder make-up er heel sprankelend uit kunt zien! Lees deze 7 tips om ook zonder make-up te stralen:

1. Brow APK

Je wenkbrauwen bepalen voor een groot deel de expressie van je gezicht en als je geen make-up draagt, worden ze nog belangrijker. Laat ze waxen of threaden en verf ze meteen bij. Eigenlijk heb je dan helemaal geen (brow) make-up meer nodig, je borstelt ze 's ochtends alleen even in model en klaar!

2. Accentueer je ogen

Okay, een héél klein beetje hulp mag! Dep met een concealer je donkere kringen onder je ogen weg en matteer met iets poeder. Een wimperkruller werkt ook perfect om je wimpers te krullen waardoor je ogen groter lijken.

3. Witte tanden

Nu de aandacht niet nar je rode lippen gaat, zullen je tanden meer opvallen. Zorg dat ze mooi wit zijn. Je kunt al in 1 uur je tanden laten bleken met laser en dat is helemaal niet zo duur. Vraag je tandarts om advies.

4. Let op je lippen

Zorg dat je lippen voldoende zijn gehydrateerd en dat droge velletjes verwijderd zijn. Je kunt je lippen scrubben met een zachte tandenborstel en een beetje lipbalm doet wonderen!

5. Good Hair Days!

Zorg dat je haar glanst en goed in de kleur zit. Een bezoekje aan je kapper kan geen kwaad. Hij of zij kan je helpen de perfecte kleur te kiezen voor jouw huidstint. En wist je dat je ook met harkleur kunt contouren? Vraag maar aan je kapper!

6. Zonbescherming

Make-up legt een laagje op je huid en beschermt daarbij ook tegen de zon. Zonder make-up is je huid dus nog kwetsbaarder. Zorg daarom dat je altijd een zonnefilter op hebt. Maar eigenlijk moet dat altijd, met of zonder make-up!

7. Zorg voor je huid

Ga op tijd naar bed, want niets gaat wallen en kringen beter tegen dan een goede nachtrust. Let op je skincare en zorg dat je je gezicht - ook zonder make-up - goed wast. Af en toe een maskertje om je huid op te frissen kan natuurlijk ook geen kwaad. Nu je geen make-up meer op hebt om de aandacht af te leiden, vallen oneffenheidjes op je huid meer op.

Ben jij klaar voor #nomakeup? Een beetje minder mag natuurlijk ook; wat mascara en een lipgloss kan wonderen doen!

LEES OOK:  Zomerzon: wees extra lief voor je haar en je huid!

Coverbeeld: Anna Shvets