Home Deze kappers kiezen voor duurzaam
PRO NIEUWS

Deze kappers kiezen voor duurzaam

De Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) is weer begonnen en dit jaar verzorgt AVEDA haar & make-up van de modellen. Want AVEDA en 'sustainable', ofwel duurzaam is a happy marriage!

Gelukkig zijn er ook steeds meer kappers die hun werk op duurzame wijze willen uitvoeren en bij die visie hoort ook een merk dat daar zo over denkt. AVEDA is zo'n merk, lang voordat iedereen praatte over duurzaamheid en het klimaat, produceerde AVEDA al sustainable beauty producten! Backstage bij de openingsshow van Tommy Driessen was het een drukte van jewelste, maar gelukkig namen deze kappers toch nog even de tijd om ons te vertellen waarom zij geloven in duurzame producten en waarom ze graag werken met AVEDA.

Müfide Hair & Spa, Enschede

JU3A6167

De meeste mensen zijn nog maar net bezig met het klimaat, maar AVEDA heeft al vanaf het begin gekozen voor natuurlijke producten en dat vind ik heel belangrijk. Zij waren hun tijd ver vooruit. Ik geloof echt dat we iets moeten doen om duurzamer te leven en dat geldt niet alleen voor beautyproducten, maar ook voor eten, kleding, echt alles. Daarom vind ik de DSWF zo’n goed initiatief!

Kapster Müfide

Laurent Salon & Spa, Utrecht

JU3A6310

In onze salon is alles duurzaam en daarom werken we ook met AVEDA. Ikzelf heb last gehad van kappersexceem en daardoor wil ik alleen npog maar werken met natuurlijke producten. Aandacht voor duurzaamheid is in deze tijd de enige optie die we nog hebben en ik vind het spannend dat fashion ook steeds duurzamer wordt. Daarom vind ik het heel leuk om mee te doen aan de DSFW!

Kapster Lauren

Dayspa Amsterdam

DSFW-Marjolein

Als het natuurlijk of biologisch kan, waarom zou je dan niet die keuze maken? Zo denk ik erover want we hebben deze aarde maar één keer en dan kunnen we daar maar beter zuinig op zijn. Ik geloof in een holistische aanpak van schoonheid. Sustainable luxury is een van de grondbeginselen van AVEDA en de DSFW sluit daar heel mooi bij aan. Vandaar dat ik hier sta!

Kapster Marjolein

Engels Creations, Zeist

DSFW-Layla

Ik werk nu 6 jaar met AVEDA omdat dit het enige merk voor hoogwaardige én duurzame beautyproducten en bovendien zoveel teruggeeft aan de wereld. Wij als beautyprofessionals hebben een voorbeeldfunctie en daarom vind ik het belangrijk om aandacht te hebben voor duurzaamheid. Het is mijn missie om anderen ook meer bewust te maken van wat nodig is voor een beter milieu. Beauty is prachtig, maar teruggeven aan de natuur is nog belangrijker.

Kapster Layla

Mardi Kappers, Doetinchem

DSFW-Anouk

Ik geloof dat we met z’n allen ons steentje moeten bijdragen aan een beter milieu en ik werk dan ook met AVEDA vanwege hun duurzame wijze van produceren. Ook in de modewereld is dit belangrijk, daarom ben ik blij om mee te mogen werken aan de DSFW. Als alle grote merken meer aandacht zouden krijgen voor duurzaamheid, dan volgt de rest vanzelf.

Kapster Anouk

Kies jij ook voor duurzame beautyproducten?

Interview met Jean Marc Deun, echt het lezen waard!