Home Deze fouten maken klanten bij de kapper
Haarpraat

Deze fouten maken klanten bij de kapper

Wist je dat er ook zoiets bestaat als kappersetiquette? Eigenlijk een soort gedragscode voor klanten. Als je je daaraan houdt is dat niet alleen fijner voor je kapper, het resultaat van jouw treatment zal ook een stuk beter zijn!

Nummer-1

Met vieze haren naar de kapper

Kappers zien jou het liefst zoals je jezelf graag ziet. Niet alleen zijn vieze haren niet zo handig als je je haar wilt laten kleuren, je kapper ziet jou als een soort slons met vette haren en denkt meteen dat je thuis amper tijd aan je kapsel besteedt. Hij of zij zal je daarom eerder een makkelijke look aanraden, terwijl je het misschien juist heerlijk vindt om je haar te stylen. Je hoeft echt niet net ervoor je haar te wassen, maar zorg wel dat je haar zit zoals je het zou willen. 

Nummer-2

In je joggingbroek naar de kapper

Tenzij je elke dag een joggingbroek draagt en dit is zoals je je normaal kleed. Maar ook voor je kleding geldt; laat jezelf zien zoals je normaal ook bent. Met kleding kun je jouw stijl laten zien en dat helpt je kapper weer om een passend kapsel te adviseren dat ook echt bij je past.

Nummer-3

Er vanuit gaan dat je kapper alles onthoudt

Natuurlijk schrijft een kapper op welke kleurformule is gebruikt, maar alle details zal hij of zij niet meer weten met zoveel klanten op een dag. Praat elke keer je kapper weer bij en vertel wat je haarproblemen waren en wat je graag zou willen. Een dokter vertel je ook in detail wat er allemaal is gebeurd, zodat je zo goed mogelijk geholpen kunt worden. Dat geldt ook voor je kapper.

Nummer-4

Niet kunnen relaxen bij je kapper

Een kapper kan het beste werken als jij relaxed bent. Als je maar zit te draaien in je stoel, maak je het werk wel erg lastig. Relax en geniet van deze een op een behandeling, waarbij even alle aandacht voor jou is!

Nummer-5

Meer aandacht voor Facebook dan voor je kapper

Gebruik de tijd die je met je kapper doorbrengt goed door over je haar te praten, tips en adviezen te vragen. Je zit nu in de stoel bij een expert en verspil die tijd dan niet door steeds je mobieltje te checken. Niet alleen is het vervelend en onbeleefd, in de kappersstoel heb je wel wat beters te doen; praten met je kapper over iets dat jullie beide interesse heeft: jouw haar!

Doe je deze dingen niet meer? Dan zul je zien dat je kappersbezoek een stuk aangenamer is en je misschien al eerder je volgende afspraak wilt inplannen. Zo zorg je dat jouw haar er voortaan altijd top uitziet!

Maak jij weleens een van deze 'fouten'? Lees ook ; Met deze 5 tips heb je nog meer plezier van je kapsel!

Cover: Keren Perez