Home Nieuwe haircut? Met deze 5 tips heb je nog meer plezier van je kapsel!
Get the look

Nieuwe haircut? Met deze 5 tips heb je nog meer plezier van je kapsel!

Heb jij je afspraak bij de kapper al gehad of staat er eentje binnenkort op de planning? Want sinds de salons een tijdje moesten sluiten, weten we nog beter hoe belangrijk een goede haircut is. Met deze tips heb je nog meer plezier van je nieuwe kapsel en ga je mooi gestyled de zomer in!

Kijk de kunst af van je kapper

Ga het eens niet over ditjes & datjes hebben, maar vraag je kapper om stylingtips voor je kapsel als je in de stoel zit. Vraag ook welke producten het meest geschikt zijn voor jouw nieuwe look. Ben je thuis en twijfel je ergens over? Jouw kapper vindt het vast niet raar als je belt en zal graag advies geven, maak er gebruik van!

Speel met je kapsel!

Eenmaal thuis, is het tijd om met je kapsel te spelen. Probeer je scheiding te verleggen of probeer eens een updo, krullen - in ieder geval eens iets anders om te kijken hoe dat je staat. Bovendien oefen je zo met je eigen haar en als iets een succes is, kun je het herhalen als je uit gaat. Have fun!

Organiseer je haarproducten

Misschien heb je wat gekocht bij de kapper en je hebt vast nog wel wat in je badkamer staan ... zet alles eens bij elkaar en probeer je producten op je nieuwe look uit. Je zult merken dat je zo vanzelf met een setje overblijft dat werkt. Zorg dat je dat altijd bij de hand hebt. En ... koop altijd professionele producten bij de kapper, je zult merken dat goedkoop anders duurkoop is!

Probeer een nieuwe tutorial

Terwijl je thuis aan het 'spelen' bent met je nieuwe haircut en je producten, kijk dan eens op Youtube voor een leuke tutorial die geschikt is voor jouw haarlengte en kapsel. Probeer die uit. Zo heb je straks wat leuke looks gereed voor de feestdagen!

Maak aantekeningen

Het is soms niet makkelijk; de tips van de kapper, welke producten, Youtube fimpjes ... maak duidelijke aantekeningen als een look wel lukt en bewaar die. Zo tover je sneller een succesvol kapsel tevoorschijn als het nodig is - ook al is het maanden later. Zie het zoals je een recept opschrijft omdat je ook niet alle ingrediënten en bereidingswijzen kunt onthouden.

Heb jij nog een leuke tip om hieraan toe te voegen? Vertel het ons!

Cover: Cottonbro

Ook hot topic! Draag je liever geen make-up? Lees deze 7 no-make-up tips!