Home Denise's haar
Hair solutions

Denise's haar

Denise (27) studeert biologie. Ze hoopt deze studie later in te kunnen zetten voor het welzijn van dieren. "Ik denk dat we nog een hele hoop kunnen leren van de zeeën en oceanen. Mensen zoeken buitenaards leven op mars en andere planeten, maar de plekken waar 100% leven is en waar we wegens praktische redenen niet kunnen komen zijn de dieptes van zeebodems en oceanen".
Passie voor …? Dierenwelzijn
Hoe omschrijf je jouw stijl? Beetje bohemian. Ik hou wel van een nonchalante look. Van kop tot teen volledig gestyled vind ik niet spannend genoeg.
Stijlicoon? Pink! Omdat ze lef heeft en niet alleen met haar haar (wat zo'n beetje elke kleur is geweest). Maar ook omdat ze openlijk anders durft te zijn. De standaarden van Hollywood, lang blond haar, superslank met grote borsten, daar doet ze niet aan mee.
Wat is je haartype? Mijn haar is lang en krullend. Het zijn een beetje pijpenkrullen.
Verf je je haar? Ja, al vanaf mijn 14e. Vaak heb ik opmerkingen gehad van mensen of ik niet bang was dat mijn haar zou uitvallen. Maar ik heb gemerkt dat mijn haar na een verfbeurt eigenlijk altijd een stuk minder droog en beter van structuur is.
Originele haarkleur? Ik zou het niet meer weten 😉
Heb je haarproblemen? Ja, wie niet! Krullend haar, en ik heb ook nog eens een heel dikke bos, heeft snel de neiging tot pluizen en droog worden. Dus daar heb ik last van. Ook kan ik niet goed tegen "commerciële" shampoos (die je gewoon bij een supermarkt/drogist kunt kopen). Als ik bij iemand logeer en ik ben "gedwongen" een ander merk te gebruiken, dan krijg ik meteen jeuk.
Favo haarproduct? Pro-line Gel Curl Actvator Dat is niet vet en maakt je haar niet zwaar. Het zorgt ervoor dat je krullen net dat beetje meer glans krijgen wat het nodig heeft. Het is ook nog eens een heel fijne grote pot en je hebt maar weinig nodig, dus je doet er heel lang mee.
Wat wil je max voor een product betalen? Dat ligt er natuurlijk helemaal maar aan wat het doet, wat het is en hoelang je ermee doet maar ik denk ongeveer 20-30 euro.
Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan je haar? Ik haal mijn handen door mijn haar en ik ben klaar! Tenminste als ik geen echt model in mijn haar heb. Ik heb nu een pony en die moet echt gestyled worden. Daar ben ik wel een half uurtje mee zoet.
Hoe vaak was je je haar? 1 a 2 keer per week
Vertel eens iets over jouw haarritueel Als ik een feestje heb, of echt zin heb om mijn haar leuk te doen, gebruik ik wel wat producten. Mijn stijltang is mijn grote vriend. Daar kan ik niet alleen mijn pony steil mee maken, maar ook enkele krullen die in bedwang moeten worden gehouden voor de look die ik op dat moment wil creëren. Als ik mijn krullen extra wil benadrukken, gebruik ik een mousse, toupeer ik het hier en daar en fixeer ik ze met haarlak.
Trouw aan je kapper? Nee ik heb nog niet mijn droomkapper gevonden.
Hoe vaak ga je naar de kapper? Ik ga pas als mijn haar niet meer naar mijn zin zit, dus dat verschilt per keer.
Wat besteed je ongeveer per bezoek? Ongeveer € 30,-
Hoe belangrijk is je haar? Heel erg belangrijk. Ik heb wel eens gelezen dat je haar 50% van je look bepaalt en ja ik denk dat het echt waar is. Daar kom je wel achter als de kapper je haar heeft verknipt. Maar als het zit zoals jij dat wilt, bepaalt dat echt je uitstraling!
Grootste haardrama ooit? Meestal hebben anderen voor mijn haardrama's gezorgd (lees: kappers). Zo heb ik ooit mijn haar laten verven/knippen in het buitenland. Een andere kapper kreeg pech met zijn auto op het moment dat de blondeer in mijn haar zat...... Mijn kapper ging zijn collega helpen met als gevolg dat hij mij vergat. Resultaat was een zeer pijnlijke hoofdhuid met korstjes en blaren! Ik heb ook weleens in een gekke bui mijn haar zelf rood geverfd over een blonde basis heen. Dit resulteerde in oranje haar. Gelukkig kon ik het wel hebben maar ik schrok wel heel erg toen ik in de spiegel keek!
In de rubriek Mijn Haar worden vrouwen en mannen geïnterviewd over hun haar. Je kunt lezen over hun haarzorgen en –rituelen en wie hun inspireert. Wil je ook in deze rubriek staan? Geef je dan op door een mail te sturen naar info@wiewathaar.nl.