Home Demet's haar
Hair solutions

Demet's haar

Demet (31) werkt als Business Analyst bij een bank in Amsterdam. Ze komt oorspronkelijk uit Turkije en woont sinds een paar jaar in Amsterdam.
Passie voor …? Cosmetica, vooral huidverzorgingsproducten, en massages.
Hoe omschrijf je jouw stijl? Simpel en trendy.
Stijlicoon? Mijn moeder. Ze heeft zoveel energie dat ze nooit echt oud zal worden.
Wat is je haartype? Mijn krullende haar is erg dik. Meestal is het vrij lang, in lagen geknipt.
Verf je je haar? Ja, minstens een keer per maand. Ik heb nogal jong grijs haar dus laat ik in ieder geval mijn uitgroei bijkleuren.
Originele haarkleur? Kastanjebruin
Heb je haarproblemen? Mijn grootste probleem is mijn grijze haar dat ik daarom al vanaf jonge leeftijd moet kleuren. Ook is mijn haar nogal weerbarstig waardoor het soms lastig is om het naar mijn hand te zetten.
Favo haarproduct? Ik gebruik de producten van Kérastase.
Wat wil je max voor een product betalen? Dit hangt echt van het product af. Als ik een product goed vind, maakt de prijs me niet zoveel uit.
Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan je haar? Dat hangt ervan af. Als ik m’n haar was, ben ik daar wel een uur mee bezig. De dagen daartussen ben ik ongeveer 10 minuten bezig.
Hoe vaak was je je haar? Elke andere dag
Vertel eens iets over jouw haarritueel Na het wassen, laat ik voor 10 minuten een conditioner in m’n haar trekken. Daarna spoel ik het uit en breng ik een leave-in product aan op mijn handdoekdroge haar. Ik föhn m’n haar altijd, ook zomers. Ik maak het af met wat olie om m’n krullen wat te ‘temmen’.
Trouw aan je kapper? Ja, ik ga naar Hizi Hair. Dat is een kappersketen en ik heb zelfs de ledenkaart.
Hoe vaak ga je naar de kapper? Elke maand dus om m’n haar te laten bijkleuren. Elke 2e maand laat ik m’n haar bijknippen. Als er een bijzondere gelegenheid is, ga ik weleens tussendoor voor modelföhnen en bijwerken.
Wat besteed je ongeveer per bezoek? Ongeveer €45 per bezoek
Hoe belangrijk is je haar? Heel belangrijk. Haar maakt een vrouw wel of niet aantrekkelijk! In Turkije gaan vrouwen heel vaak naar de kapper. In mijn cultuur is het heel normaal om veel aandacht aan je haar te besteden.
Grootste haardrama ooit? Ik heb m’n haar eens heel licht laten kleuren, terwijl ik een brunette ben. Het moest eerst worden gebleekt en dat heeft m’n haar zo beschadigd dat ik het heel kort moest laten knippen. Dat was eens maar nooit weer.
In de rubriek Mijn Haar worden vrouwen en mannen geïnterviewd over hun haar. Je kunt lezen over hun haarzorgen en –rituelen en wie hun inspireert. Wil je ook in deze rubriek staan? Geef je dan op door een mail te sturen naar info@wiewathaar.nl.