Home De winnende kappers van de TrendVision Award 2018
Events & Awards

De winnende kappers van de TrendVision Award 2018

Featured Video Play Icon

Elk jaar organiseert het haarmerk Wella voor haar kappers een wedstrijd waarbij nationaal talent uit  diverse landen de kans krijgen om tegen elkaar te strijden voor prijzen in de categorieën CreativeVision (styling) en ColorVision (kleur). Ook dit jaar had ik weer de eer om te mogen jureren en dit jaar was de vakjury bepalend (in voorgaande jaren kreeg het publiek tijdens de show ook een stem).

ITVA-03

We moesten letten op creativiteit, kleurgebruik en vakmanschap van de 19 deelnemers. Het is leuk te zien waar kappers mee komen als ze hun creativiteit de vrije hand geven. Dat is toch anders in een salon, waarbij de klant bepalend is en niet zo extreem durft te gaan als de kapper soms wel zou willen. En ze gingen los! We zagen haar in alle vormen en kleuren. Het was de bedoeling dat je ook het totaalbeeld een cijfer gaf, want een kapsel staat natuurlijk nooit op zichzelf. Ikzelf lette daarbij ook of de creatie paste in het modebeeld en in hoeverre iets een al vaak eerder was gedaan, of trendsettend was.

ITVA-02 ITVA-01

Het jureren vond plaats in de Wella studio, die zich bevindt op het terrein van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De winnaars werden een dag later bekendgemaakt tijdens de grote haarshow van Wella, die gehouden werd als afsluiting van de Amsterdam Fashion Week. Logisch, want Coty - het moederbedrijf van Wella - was sponsor dit jaar.

De winnaars waren:

ITVA-04

COLORVISION

  • 1e prijs:  Amber Saft, Bosman Haar & Make-up - Alkmaar.
  • 2e prijs: Caroline van de Wiel, Ixxi Haarstydio - Drunen
  • 3e prijs: Jessica Bindewalt, Salon Du Trezo - Horst

CREATIVEVISION

  • 1e prijs: Yuliya Almetova – Da Luz,  Hairstylist - Rotterdam
  • 2e prijs: Denise van IJzendoorn,  Oyoy Hair and Skin - Wijchen
  • 3e prijs: Imke te Baerts,  Change - Venlo