Home De 10 meest bijzondere kappers
Haarpraat

De 10 meest bijzondere kappers

Jij dacht dat jouw kapper excentriek is, dan heb je deze kappers nog niet gezien 🙂

Nummer-1

De Samurai-stylist

1

Een Spaanse haarstylist brengt zijn vak op een heel ander niveau door het gebruik van zwaarden, vuur en “vingerscharen” om het haar van zijn klanten te knippen. Alberto Olmedo, die een salon in Madrid heeft, geeft toe dat zijn methode een beetje middeleeuws is maar dat het de enige manier is om het kapsel symmetrisch te krijgen.

Nummer-2

2

Edward Scissorhands

Valentino LoSauro heeft aan elke vinger een soort van “klauw”. In elke klauw zit een scheermesje. Het enige wat Valentino hoeft te doen is zijn handen door de lokken van zijn klant te halen en voilà het haar is geknipt! Op deze manier kun je, zegt hij, 2x zo snel het haar knippen.

Nummer-3

De bodybuilder-stylist

3

Simon Ackroyd is overdag stylist maar in de nacht drukt hij wat kilootjes weg in de sportschool! De 45-jarige Ackroyd, die ca. 6000 calorieën per dag gebruikt, knipt al 30 jaar en is nu 18 jaar bodybuilder. De vader van 4 kinderen, won de “boven de 40” prijs van de National Amateur Body Builder’s Association en werd 5e in dezelfde categorie op de Mr. Universe verkiezing.

Nummer-4

De Kung-fu kapper

4

Een Chinese haarstylist, die de kunst van kung-fu beoefent, knipt terwijl hij een handstand doet. Hij doet dit om meer klanten te trekken. De 36-jarige Wang Xiaoya doet dit al 18 jaar!

Nummer-5

De Mediterende kapper

5

Tian Hao gebruikt Zen Meditatie om “de aura van het haar van zijn klanten” te voelen.  De Chinese meester houdt zijn ogen dicht en zwaait met 2 scherpe scharen om het haar van zijn klanten te kortwieken, zij betalen een fortuin voor een knipbeurt! Als het haar geknipt is, gebruikt hij i.p.v. de föhn de stofzuiger om het haar te stylen.

Nummer-6

De boekenwurm kapper

6

Bij deze Barbershop kun je niet alleen je haar laten knippen maar ook een boek lezen. Reggie Ross heeft een halve bibliotheek in zijn salon! Jonge klanten worden aangemoedigd om een boek te lezen terwijl zij zitten te wachten en soms lezen zij hardop voor tijdens het knippen.

Nummer-7

De pyromaan

7

Deze traditionele kapper is een van de laatste beoefenaars van de oude knipkunst Dahuijia. Hierbij worden hete tangen gebruikt om het haar eraf te branden i.p.v. knippen. Deze traditionele knipmethode werd door heel China uitgevoerd totdat het uit de mode raakte in de jaren ’80.

Nummer-8

De kunstschilder

8

Een kapper annex artiest combineert zijn vaardigheden door het maken van portretten van bekende mensen op het hoofd van zijn klanten. Rob Ferrel maakt o.a. portretten van Ellen Degeneres, Kim Kardashian en Bob Marley. Zijn werk is zo populair dat zijn klanten vanuit heel Amerika naar hem toekomen om hun idolen op hun hoofd te laten zetten.

Nummer-9

De daklozenkapper

9

Mark Bustos, een kapper uit New York, besteedt zijn zondag (de enige dag dat hij vrij is!) met lopen door de straten van New York en het knippen van de daklozen. Hij doet dit voornamelijk op drukke punten zoals straathoeken zodat het publiek dit kan zien en er inspiratie door kan krijgen.

Nummer-10

De grootschalige kapper

10

Voor een show in Changsa City gebruikten twee getalenteerde kappers een gigantische kam en een heggenschaar. Ondanks de drukte die deze show aantrok waren er maar weinig vrijwilligers die gratis hun haar wilden knippen op deze manier. Een stoer meisje liet zich toch door hen knippen en was, verbazingwekkend genoeg, erg tevreden over de knipbeurt.

Welke kapper vind jij het meest bijzonder?

Tanks to: acceptgiro-winkels.nl

Lees ook Hoe je mooie foto's maakt!