Home Tips om mooie foto's van kapsels te maken
Ondernemend

Tips om mooie foto's van kapsels te maken

Nu alle salons gesloten zijn, is het dé kans om je als kapper eens te gaan verdiepen in het maken van mooie foto's van je werk. Niet zomaar voor de lol, maar omdat het je uiteindelijk nieuwe klanten kan gaan opleveren! Oefen alvast met de mensen die nu veilig om je heen mogen zijn, zodat je straks kunt knallen als je weer echt aan de slag kunt! Saloneigenaar en influencer Jessica Scott Santo vertelt hoe je dit aanpakt.

Ik krijg mijn nieuwe klanten via Social Media. Dat is je portfolio, dus laat daar jouw creatieve talent zien! Doe wat ik doe en je krijgt resultaat.

Santo

Zorg voor natuurlijk licht buiten 
Zo zie je de echte kleuren van het haar, terwijl binnenlicht de haarkleur kan veranderen. Als het niet mogelijk is om een perfecte foto te maken, maak dan een korte video dat bijvoorbeeld een model laat zien die haar krullen borstelt, of zoiets ... laat je creativiteit stromen!

Zorg voor een mooie finish
Het haar moet superglanzend en glad zijn, elimineer alle pluis! Zo maak je een foto met haar dat iedereen wilt!

Let op de pose van je model
Haal je inspiratie van andere (Instagram) accounts die je bewondert en oefen eerst met bijvoorbeeld een medewerker om de perfecte pose te vinden waardoor jouw kapsels het beste uitkomen.

Kies je coverfoto voor video's met zorg 
De coverfoto zorgt ervoor of iemand wel of niet je video gaat bekijken. Dus besluit je een video te maken, besteed dan ook aandacht aan het eerste beeld.

Zorg voor een rustige achtergrond 
Kijk heel kritisch naar de achtergrond van je foto of video. Haal alle rommel weg, want dat haalt de aandacht weg van het kapsel dat je wilt tonen. Probeer de App FaceTime 2, hiermee kun je de achtergrond vervagen zodat alle aandacht naar het haar gaat.

More is better
Neem zoveel mogelijk foto's van hetzelfde kapsel vanuit alle verschillende hoeken. Dan weet je zeker dat je een goede foto te pakken hebt.

Geen excuus meer!
Neem er de tijd voor en probeer het zo goed mogelijk te doen. Dus ga eerst oefenen, zorg voor een bepaalde plek met een rustige achtergrond voor al je foto's. Bedenk dat één post je uiteindelijk wel 5 klanten op kan leveren, dus wees net zo'n perfectionist als je met je kapsels bent!

Cover: @jessicascotthair/Jessica Scott Hair

Nog meer inspiratie? klik dan hier!