Home Davines OI productlijn review
Onze favorieten

Davines OI productlijn review


Onlangs werd de succesvolle haarolie Oi/Oil van Davines aangevuld met een shampoo, conditioner en een leave-in spray. De olie kende ik al en ruikt verslavend lekker. De OI producten bevatten allemaal de exclusieve roucou-olie. Deze olie is uitzonderlijk rijk aan betacaroteen, helpt haarveroudering tegengaan en stimuleert de groei van het haar. Een 'wonderolie' dus! Ik was benieuwd naar het effect van de complete lijn op mijn haar. Lees hier mijn verslag.

Leestip: Haar als voedingsstof voor groenten?

HAAROLIE OI/OIL

tested-Davines-Oi-Oil

Zoals ik als zei, de geur is heerlijk, ik zou het alleen al als haarparfum gebruiken. De olie ruikt sterk, maar na een tijdje verdwijnt dat en blijft er een heerlijke vleug bloemen over. It makes my day! De olie bevat voor de verandering eens geen arganolie, maar een mix van roucou-olie en 'breathable silicons' die een beschermend laagje om het haar legt. Ik zie dat parfum vrij hoog op de ingrediëntenlijst staat, hoger dan een aantal oliën dus dat verklaart de aanwezige geur. Een paar druppels zijn genoeg. Het is een plastic fles van 50ml die komt met handige spuitdop zodat je niet snel teveel gebruikt. De olie is wel een beetje vettig, maar als je het zuinig gebruikt wordt je haar niet vet en je droge puntjes gaan er prachtig van glanzen. Ik heb heel veel haaroliën gebruikt, maar dit blijft toch een van de fijnste!

Davines Oi Oil Ingredients

 

ALL IN ONE MILK OI

tested-Davines-Oi-leave-in

Deze milk bevat dezelfde roucou olie en vitamine B5. De zwarte plastic fles heeft dezelfde spray dop als de olie. De vloeibare witte milk is niet vet en verdeelt goed door het haar. Je moet dit product aanbrengen na het wassen en vóór het föhnen. De warmte van de föhn zou de werking van het product juist versterken. Ik spuit eerst wat product in mijn hand en breng het dan aan op de lengtes van mijn haar. Daarna föhnen en ik merk echt verschil! Mijn haar pluist veel minder, glanst meer en oogt gladder en gezonder. Het is absoluut niet vet en ik kan het op mijn droge haar royaal gebruiken. Ik gebruik het zelfs tussendoor op de puntjes omdat het minder vet is dan de olie. De geur is net zo lekker, maar minder sterk. Ik vind dit eigenlijk een fijner product dan de olie en ben verkocht!

 

SHAMPOO OI

tested-Davines-Oi-Shampoo

De shampoo is een plezierige start van het OI ritueel. De semi-transparante witte substantie ruikt heerlijk en schuimt goed. Met een beetje kom je een heel eind en na het uitspoelen voelde mijn haar niet droog, maar wel schoon.De plastic fles heeft een schroefdop. Enig minpuntje is de grote opening waardoor je erg snel te veel shampoo in je hand giet.

 

CONDITIONER OI

tested-Davines-Oi-masker

Dit product heet voluit Absolute Beautifying Conditioner, maar de textuur en werking doet meer aan een masker denken. De royale basic plastic pot met schroefdeksel bevat een dikke créme-achtige, ook weer heerlijk ruikende substantie. Na het wassen knijp ik al het overtollige vocht uit mijn haar en breng dan een flinke lik aan op mijn haar. Ik laat het 5-10 minuten intrekken en daarna voelt mijn haar heerlijk zacht en gevoed. I LIKE!

 

CONCLUSIE
Het hele haarritueel is een echte wellness behandeling voor je haar. Omdat ik alle producten samen heb gebruikt over een periode van 6 weken, is het lastig te zeggen wat nu het effect van de afzonderlijke producten is. Maar omdat ze zo fijn zijn, raad ik aan ze allemaal samen te gebruiken. Als ik een product zou weglaten, zou dat toch de olie zijn, hoewel die heel lekker is. Bij mijn dunne haar past de milk net iets beter. Daarentegen zijn de dames met dik weerbarstig haar beter af met de olie. De hele lijn is een echte aanrader. Mijn haar voelde zacht, glanzend en gevoed aan. De pluis was beduidend minder, ook na een paar dagen. Ik merkte wel dat mijn haar na een paar dagen sneller vet werd, iets dat ik normaal nooit heb. Ik was het toch om de paar dagen dus vind dat niet erg. Maar je zou deze lijn kunnen afwisselen met minder voedende producten. Geuren zijn iets persoonlijks. Ik hou over het algemeen erg van de Davines geuren, maar in dit geval zijn ze wel overheersend. In alle producten zit een hoge concentratie parfum. Jammer vind ik dat Davines niet erg open is over de ingrediënten. Die zijn nergens op de site te vinden en op de verpakking staat het onleesbaar klein gedrukt. Ik vind niet dat dit past bij de open filosofie van Davines. Ik kan verder geen nadelen ontdekken. Twee misschien. De olie kan je haar vet maken als je teveel gebruikt en de fles van de shampoo schenkt snel teveel door de grote opening. Verder niets dan lof!

 Marit Heemskerk | Wiewathaar.nl