Home Comeback van krullen voor mannen
Herenvak

Comeback van krullen voor mannen

De laatste jaren was er nauwelijks een krul te zien en wij deden ons best deze uit kapsel te halen. Maar nu zijn krullen weer helemaal terug voor de mannen en maken ze een ware comeback!

Als mannen denken aan krullend haar, dan denken ze aan gedoe. Toch zijn er echte voordelen aan een hoofd vol krullen. Krullen voegen volume en textuur toe aan je kapsel, zonder de noodzaak om veel producten of zelfs veel inspanning te gebruiken.

De makkelijkste en meest veelzijdige manier om weerbarstig krullend haar te beheersen is door een kapsel te creëren met een korte achterkant en korte zijkanten en langere lengtes aan de bovenkant.  Dit laat je krullen spreken en het geeft je de mogelijkheid de zijkant naar achteren te stylen tot een optionele pompadour, of style ze los naar voren voor een curly french crop. Een langere look is natuurlijk ook mogelijk, maar vergt iets meer tijd.

Een goede kapper zal precies weten waar het haar moet worden uitgedund, werkt in subtiele lagen en dat houdt een kapsel netjes. Wil je liever geen regelmatige knipbeurt en je zou het ambiëren, dan kun je ook gaan voor een kapsel als BOB ROSS. Maar ook als je je haar wilt laten groeien, zal je nog steeds regelmatig een bezoek aan de kapper moeten brengen.

Hoe met krullend haar om te gaan

Verzorg je krullen goed, was jouw haar niet elke dag, de shampoo ontdoet het haar van zijn natuurlijke vetten. Wel goed is het gebruik van conditioner, zodat de haarschubben zich sluiten, het haar gehydrateerd blijft, minder snel beschadigt en ziet er minder droog uit.

Styling tips

Belangrijk bij de styling: breng het product niet aan op kurkdroog haar. Krullen hebben doorgaans eerder de neiging om droog te worden dan stijl haar. Zorg daarom dat het heel licht vochtig is (eventueel föhnen met diffuser of sok) en begin met een kleine hoeveelheid product. Breng een mousse, curl crème of gel voor het föhnen aan.

Wil je een matte uitstraling? Gebruik dan een soft clay of matte crème. Wil je iets meer glans en minder pluis, dan is een wax (veel beweging) een goede keuze of gel (droogt hard op). Kneed en knijp het stylingproduct in je haar en je creëert een mooiere krul.

Wat vind jij van de comeback van krullen voor mannen?

Dit artikel is geschreven door: Cay Kleeven


Uitgelicht: Producten om je krullen in shape te houden


Meer krullenkapsels zien in de categorie mannen? Check it out!