Home Blogger Milou vertelt over HAAR
Hair solutions

Blogger Milou vertelt over HAAR

Blogger-MilouSteeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Wiewathaar.nl vraagt de schrijvers van deze blogs over hun haar, hun geheimen, rituelen en haarmissers. Dit keer is Milou Verheijen aan de beurt. Milou is haar blog  Shimmer-Pie in 2010 gestart.

Waarom een blog?
Drie jaar geleden waren al mijn vriendinnen aan het werk of op vakantie. Ik zat alleen thuis en verveelde me heel erg. Mijn grote hobby was om alle beautyblogs te lezen. Dus ik dacht nou als ik het zo leuk vind waarom begin ik er dan zelf geen?

Blogger-Milou-Verheijen

Over stijl
Mijn stijl is casual. Ik ben ook geen onwijze mode meeloper maar af en toe heb ik een gekke uitspatter die totaal niet in het modebeeld past, maar zo ben ik. Ik heb niet echt een beroemdheid die mijn stijlicoon is, maar het haar van Anne Merel (van www.annemerel.com) is toch wel mijn favoriet! Zij heeft zulk mooi, lang en vol haar, echt perfect!

Over haar
Mijn haar is dun en blond. Tot voor kort had ik altijd heel licht blond haar, maar op dit moment is het een stukje donkerder. Het probleem met mijn haar is dat ik graag een volle bos zou hebben. Helaas heb ik dat niet. Ik gebruik veel verschillende middeltjes om er enigzins volume in te krijgen, maar dit wil niet altijd lukken! Haha

Ik vind haar wel belangrijk omdat je haar ook voor een groot deel bepaalt hoe verzorgd je er uit ziet. Als mijn haar mooi zit en schoon is dan voel ik me ook een stuk verzorgder. Toch ben ik dan wel weer zo iemand die rigoureus kan beslissen om mijn haar helemaal af te knippen of te verven, daar heb ik dan weer niet zo een moeite mee. 

Haarmisser?
Ik heb nooit spijt gehad van een kapsel, maar als ik nu mijn haar van vroeger zie denk ik wel, och jee, hoe heb ik dat ooit kunnen doen. Ik heb paarse stekels gehad, een rode bob met zwarte plukken… haha 

Ik wilde mijn haar een keer iets donkerder hebben. Toen zei mijn moeder, dan maak ik toch wat plukjes met bruine haarverf? Alles leek goed te gaan, totdat ik het uit ging spoelen. De plukjes hadden ook afgegeven op mijn andere haar wat er voor zorgde dat ik een soort donkere panter vlekken op mijn blonde haar had!

Over de kapper
Ik ga veel te weinig naar de kapper! Om te knippen meestal maar 1 keer per 1 a 2 jaar. Maar toevallig ben ik pas bij de kapper geweest om het haar donkerder te laten verven. Normaal verfde ik het thuis altijd blond. Maar mijn haar was nu zo licht en blond dat ik het veiliger vond om het door de kapper te laten doen!

Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik wel mijn eigen kapper waar ik trouw heen ging. Nu ga ik in mijn nieuwe stad ook altijd naar dezelfde kapper, maar meer omdat ze goedkoop de puntjes bijknippen, niet speciaal omdat ik ze goed vind. 

 blogger-Shimmer-Pie

Over haarverzorging
Ik was mijn haar bijna elke dag en dan doe ik er wat producten in en kam ik het. Ik sport ook bijna dagelijks en ik vind het vies om mijn haar niet te wassen met al dat zweet! Ik merk eigenlijk geen problemen dat ik het zo vaak was. Ik krijg ook niet snel vet haar gelukkig! In het weekend of als ik zin heb maak ik er wel meer werk van. Dan föhn en stijl ik het of doe ik er wat anders leuks mee!

Mijn favoriete haar product blijft Uniq One. Dat is een wonder serum, wat heel veel voor je haar doet en het ruikt ook nog eens heel lekker! Mijn andere tip is om je haar ’s ochtends te wassen en het dan gewoon lekker aan de lucht te laten drogen. Mijn haar zit dan veel beter!

 

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Dan pak ik gewoon een elastiekje en, hup, zonder borstelen of iets maak ik er een rommelig knotje van. Kan ik nog prima mee voor de dag komen!

Blog: Shimmer-Pie