Home Baard trimmen
De barbier

Baard trimmen

Hoewel het een gemakkelijke taak lijkt, kan een baard trimmen voor meer problemen zorgen dan je in eerste instantie zou verwachten. Mocht je dit te snel willen doen, kan dit zorgen voor een onverzorgd uiterlijk waar uiteindelijk niemand blij mee is. Bovendien is het materiaal erg belangrijk dat je gebruikt bij het trimmen van je baard. Een slechte baardtrimmer kan zorgen voor een niet-egale baard en zelfs voor kleine wondjes.

Om een goed voorbeeld te geven hoe je een verzorgde baard verkrijgt, hebben wij hieronder een aantal standaard stappen gezet waar je rekening mee dient te houden tijdens het baard trimmen.

De stappen

baardtrimmen

Om je een direct en duidelijk stappenplan te geven voor het trimmen van je baard, hebben we dit hieronder voor je geformuleerd:

 1. Laat de baard volgroeien voordat je begint met trimmen.
 2. Was en droog de baard voor het trimmen.
 3. Trim eerst van boven naar beneden
 4. Trim daarna van beneden naar boven
 5. Herhaal stap 3 en 4, maar nu in de stand (lengte) waarin jij je baard uiteindelijk wilt terugzien
 6. Verwijder ongewenste haartjes in de nek en op de wangen
 7. Was je gezicht en baard na het trimmen

Welke baardtrimmer moet ik kopen?

Naast het feit dat een baard trimmen dus geen gemakkelijk taak is, is het een tweede om de juiste baardtrimmer uit te kiezen tussen het grote aanbod aan baardtrimmers. De meest bekende merken, zoals Philips en Braun, hebben een groot aanbod aan professionele trimmers om de baard mee te trimmen. Met een baardtrimmer van dit merk zit je gegarandeerd goed! Wanneer je een nieuw apparaat wilt kopen om de baard te trimmen, raden wij je aan vooral te letten op de volgende punten:

 1. Prijs
 2. Met snoer of draadloos
 3. Veel onderhoud nodig of juist niet?
 4. Stijlkenmerken
 5. Kam instellingen

Met stijlkenmerken en de instellingen van de kam bedoelen wij alle facetten die je in de gaten dient te houden om een perfecte baard te trimmen. Niet alle baardtrimmers hebben namelijk dezelfde instellingen en kunnen bijvoorbeeld geen stoppelbaardje creëren doordat er niet kort genoeg getrimd kan worden.

Leestip! Barber/Mannen expert Cay Kleeven geeft tips!