Home Astrid's haar
Hair solutions

Astrid's haar

Astrid (36) heeft een dochtertje van 7 en is kapster. Ze zit al 20 jaar in 't vak en heeft een kleine salon aan huis (Astrid Hairstyling). Zo kan ze makkelijk haar werk combineren met de zorg voor haar dochter. Want haar werk opgeven is nooit een optie geweest. "Het kappersvak uitoefenen doe ik dan ook met passie!"
Passie voor ...? Mijn lieve kleine meid van 7 jaar oud, daar laat ik alles voor vallen als dat moet. En natuurlijk heb ik passie voor mijn vak en met mooi weer ga ik heel vaak varen...
Hoe omschrijf je jouw stijl? Casual met een beetje glamour.
Stijlicoon? Die heb ik niet echt ... ik houd gewoon goed de mode bij. Eigenlijk ben ik m'n eigen stijlicoon!
Wat is je haartype? Eigenlijk heb ik best wel wat krul van mezelf. Ik vind 't niet zo mooi staan en dus gebruik ik de stijltang van Chi van Farouk om het steil te maken.
Verf je je haar? ja
Originele haarkleur? Donkerblond.
Heb je haarproblemen? Achter in mijn nek breek mijn haar vaak af. Ik los dat op door daar een stuk of 10 hairextensions in te zetten.
Favo haarproduct? Biosilk Silk Therapy
Wat wil je max voor een haarproduct betalen? Maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Als het goed is voor mijn haar dan heb ik daar wel iets voor over.
Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan je haar? Dat ligt eraan ... Als ik naar een feestje ga dan ben ik wel een half uur bezig. Gewoon doordeweeks, ongeveer 10 minuten.
Hoe vaak was je je haar? Gemiddeld 3x in de week.
Vertel eens iets over jouw haarritueel Eerst was ik het met een goede schampoo. Daarna gebruik ik altijd een haarmasker dat ik goed laat inwerken. Ik doe dat omdat ik vaak de stijltang gebruik en anders wordt mijn haar te droog. Daarna laat ik mijn haar opdrogen en als het praktisch droog is, doe ik een wat Biosilk van Farouk in mijn haar voordat ik het steil maak met een stijltang. Als ik daarmee klaar ben maak ik het af met een beetje haarlak.
Trouw aan je kapper? Een oud collega die inmiddels ook een goede vriendin is geworden, knipt mijn haar altijd perfect. Wij hebben allebei bij John Beerens gewerkt. Dat een goede kapper van wie ik veel heb geleerd.
Hoe belangrijk is je haar? Mijn haar is echt heel belangrijk voor mij. Het moet er verzorgd uitzien. Ook moet het glanzen, dat is toch een teken dat het gezond is.
Grootste haardrama ooit? Ik heb een keer meegemaakt dat ze de verkeerde kleur hadden gebruikt en daarna was mijn haar veel te rood. Toen moest het worden ontkleurd en daarna werd het weer in de goede kleur geverfd. Mijn haar had dus een enorme opdonder gekregen, het leek wel stro! Inmiddels is dit alweer 11 jaar geleden, maar ik kan het me nog goed herinneren.