Home Ana Paula's haar
Hair solutions

Ana Paula's haar

Ana Paula (32) komt uit Brazilië en woont en werkt sinds een paar jaar in Nederland. Ze is werkzaam in de IT branche als computer analist.
Passie voor ...? Schoenen! Ik kan bijna niet winkelen zonder met een paar thuis te komen.
Hoe omschrijf je jouw stijl? Elegant met een pikant tintje. Mijn aankopen moeten stijl hebben, merken maken me niet zoveel uit. Ik geloof dat het belangrijk is om je voor de gelegenheid te kleden en daarbij let ik ook goed op wat mij flatteert. Mijn haar- en make-upstijl laat ik verder sterk afhangen van hoe ik me op dat moment voel.
Stijlicoon? Victoria Beckham
Wat is je haartype? Dun, droog en weerbarstig. Lastig om te stylen.
Verf je je haar? Nee, sinds ik af en toe een thermic treatment laat doen (zoals de Brazilian Blowdry), gebruik ik liever geen andere chemicaliën in mijn haar.
Originele haarkleur? Donkerbruin
Heb je haarproblemen? Mijn haar is kwetsbaar en breekt snel. Twee keer per maand gebruik ik een intensief masker dat ik de hele dag in laat trekken.
Favo haarproduct? Ik heb net J Beverly Hills ontdekt waar ik helemaal enthousiast over ben. Ik gebruik J Beverly Hills Fragile Color-Safe Shampoo en J Beverly Hills Masque. Ook gebruik ik al jaren de Absolut Repair lijn van L'Oréal Professional waar mijn haar goed op reageert, zoals L'Oréal Professionnel Expert Crème Absolut Repair. Het is jammer dat de So Sexy shampoo van Victoria's Secret hier niet verkrijgbaar is want die ruikt heerlijk!
Wat wil je max voor een product betalen? Dat hangt van de kwaliteit af. Voor een topproduct heb ik wel €35 over.
Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan je haar? Op een gewone dag 10 minuten. Als ik uit ga, ongeveer 30 minuten. Ik ben altijd laat en daarom heb ik een makkelijke haarstijl. Daarom laat ik ook thermic treatments doen. Daardoor ben ik minder tijd kwijt met föhnen en blijft mijn haar beter zitten met dat vochtige weer hier.
Hoe vaak was je je haar? Iedere dag. Dat begon toen ik elke dag naar de sportschool ging. Nu ik niet meer elke dag ga, was ik nog steeds dagelijks mijn haar. Het voelt gewoon niet schoon als ik het niet doe ...
Vertel eens iets over jouw haarritueel Ik was het met een shampoo en conditioner. Daarna gebruik ik een beschermspray op mijn voorste lokken bij het föhnen. Op de punten breng ik wat leave-in conditioner aan of ik gebruik een molding wax. En zoals ik al zei, neem ik om de week neem een intensief masker.
Trouw aan je kapper? Ja, ik heb zowel hier als in Brazilië een vaste kapper. Waarom zou je steeds veranderen als je vertrouwen in je kapper hebt?
Hoe vaak ga je naar de kapper? Elke 4 maanden voor een knipbeurt en elk jaar voor een intensieve (keratine) behandeling .
Wat besteed je ongeveer per bezoek? Rond de €50 voor knippen. Een behandeling kan wel oplopen tot €300.
Hoe belangrijk is je haar? Heel belangrijk, het is de omlijsting van je gezicht! Hoe mijn haar zit heeft zeker een effect op mijn humeur. Ik voel me stukken beter als het goed zit. Mijn grootmoeder zei altijd tegen mij: "Rommel niet te veel met ja haar, je krijgt er spijt van als je ouder bent." Ik denk dat het belangrijk is dat te onthouden. Verzorg je haar goed maar overdrijf niet.
Grootste haardrama ooit? Toen ik in Nederland kwam wonen kon ik geen kapper vinden die dezelfde behandeling kon doen als in Brazilië. Daarom heb ik toen zelf een behandeling gedaan op aanraden van een vriendin. Gelukkig heb ik eerst een test gedaan op een paar lokken want het resultaat was vreselijk! Gelukkig vond ik snel een goede kapper die me waarschuwde nooit meer zelf aan de slag te gaan met dit soort behandelingen.