Home Alles wat je wilde weten over de Lace Front Wig
Stylist

Alles wat je wilde weten over de Lace Front Wig

Voor wie is een lace front wig belangrijk ? En welke vrouw met haarverlies heeft belang bij een lace front? Het dragen van een haaroplossing met een lace front is belangrijk als je zelf geen contour haarrand meer hebt. Vrouwen met Alopecia Totalis, Frontal Fibrosing Alopecia of Universalis zijn personen die in aanmerking kunnen komen voor dit type haarwerken. Ook kan het zijn dat vrouwen die veel haarschade hebben opgelopen bij een Alopecia Andrognetica en een slechte contourlijn hebben, hier baat bij hebben.

Het is helaas een feit dat vrouwen met haarverlies, een haaroplossing met lace front vaak niet op de juiste manier dragen, waardoor ze zich beperken of onzeker worden. Dit komt omdat er bij sommige haarwerkers en kappers niet voldoende kennis is, hoe het wel gedaan moet worden. Het is de bedoeling een lace front zo te plakken met medicinale lijm, dat het lijkt alsof het haar uit de hoofdhuid komt de lace niet beweegt.

lace-front-2

Mooie techniek uit de filmindustrie

De lace front is al zo’n  veertig jaar oud en komt van oorsprong uit de Amerikaanse filmindustrie. Ik zelf heb het voor het eerst ontdekt in de jaren 80 in de filmstudio’s in Los Angeles en was onder de indruk. Vanaf dat moment wilde ik het ook dragen, en heb het denk ik als eerste Nederlander toegepast bij me zelf en draag het inmiddels meer dan 35 jaar.

Haarwerken worden in de filmwereld gebruikt om acteurs en actrices zo goed mogelijk te transformeren naar een andere haardracht inzake de rol die zij spelen. Ook zie je artiesten steeds vaker van look veranderen zoals Beyonce.

 

De lace front is een ideale oplossing om ook de vrouw die zelf geen goede contourlijn meer heeft een zeer natuurlijk aangezicht te geven. Zo hoef je bv. ook niet bang te zijn voor het opwaaien van je haarlok bij harde wind en dat er een rand is te zien. Vaak zien we dat vrouwen met hun hoofd wat voorover gebogen lopen. Ook is het mogelijk om met deze bevestigingsmethode te kiezen voor een coupe waarbij een opstaande kuif wordt gedragen. 

Lace front is kwetsbaar

Om een lace front mooi te dragen, is enige discipline vereist. En na een paar keer toepassen hoort de lace front plakken bij het dagelijkse ritueel zoals  ’s ochtends tanden poetsen.

Er zitten ook wat nadelen aan een lace front. Bij onjuist gebruik, of trekken aan de rand zal de lace gaan lubberen en wijder worden. Een lubberende rand glad strijken op het voorhoofd wordt na verloop van tijd dan steeds moeilijker, het kan zelfs gaan rafelen. Door medicinale lijm te gebruiken vermijd je juist het trekken.

 

Lees ook over kaalheid in dit artikel ; Kaal...