Home 5 VRAGEN AAN Robin Hermens
Stylist

5 VRAGEN AAN Robin Hermens

Hij wil alleen met niche merken werken en gelooft heilig in het totaalplaatje. Daarom is zijn salon – Het Huis van Hermens in Meerssen – een totaalconcept, waarbij klanten behalve voor een nieuw kapsel ook terecht kunnen voor make-up, huidverzorging en parfums. Robin Hermens heeft daarmee sinds 2010 zijn droom verwezenlijkt.

Waarom ben je ooit kapper geworden?

Ik kijk verder dan alleen het haar, het gaat mij om het totaalbeeld.

Ik ben al kapper sinds mijn 14e en heb nooit anders gewild. Mode en uiterlijke verzorging hadden altijd al mijn interesse. Na mijn opleiding in Maaseik (Belgie) ben ik de Sassoon Academie in Londen gaan doen. Maar ik kijk verder dan alleen het haar, het gaat mij om het totaalbeeld en dat zie je ook terug in Het Huis van Hermens.

Dat is niet alleen een kapsalon, maar een heel beauty imperium. Het beste dat in de beauty branche verkrijgbaar is wil ik aan mijn klanten bieden. Dat is o.a. cosmetica, huidverzorging, haarverzorging, niche parfums … alles!

Met de nadruk op exclusiviteit, ik wil mijn klanten kunnen verrassen met iets speciaals. Dat is ook de reden dat ik werk met de kleuringen van Medavita.

Waarom Medavita?

Ik ben altijd op zoek naar exclusief en niche en Medavita paste goed binnen ons concept. Het bedrijf is prettig om mee te werken met hele korte lijnen en de kleuringen zijn prachtig.

Eerst hebben we het 6 maanden uitgeprobeerd en we waren heel tevreden over de kwaliteit. Bovendien zijn wij de enige in deze regio die hiermee werkt en dat wil ik ook. Medavita garandeert exclusiviteit en ze overleggen vooraf als een andere salon er ook mee zou willen werken. Dat vind ik belangrijk.

Wat maakt het kleuren met Medavita zo bijzonder?

Wij werken voornamelijk met de Shades en deze kleuren zijn prachtig en opvallend lang houdbaar. Door de transparantie wordt niet elk haartje hetzelfde ingekleurd, waardoor het resultaat heel natuurlijk is omdat je geen egale kleur krijgt. Je kunt het effect vergelijken met babylights, waarbij het haar vele kleurschakeringen krijgt.

Wat zijn de huidige kleurtrends?

De kleuren worden weer wat rijker en je ziet dat er meer kleurtechnieken worden gebruikt. Kleuringen zijn weer duidelijk zichtbaar. Wij werken veel met de ‘face framing’ techniek, waarbij je meerdere kleuraccenten toepast in het haar.

Hoe adviseren jullie je klanten?

Ik zie mijzelf niet als kapper, maar als een vormgever.

Wij bepalen de kleur en de techniek voor de klant. Onze klanten verwachten dat ook en daarom komen ze hier. Wij geven een advies om de klant mooier te maken en in dat opzicht zijn wij de baas over de klant. En wij kijken verder dan alleen het haar. Ik zie mijzelf dan ook niet als kapper, maar als een vormgever. Ik houd rekening met alles; kleding, persoonlijkheid, gezicht, kleur, ik kijk echt naar het totaalplaatje. Ik wil die persoon mooier maken. Daarom geven wij altijd eerst een consultatie.

Ik vraag dan naar foto’s van die klant, tijdens een feestje, vrijetijd en stel veel vragen. Op basis daarvan krijg ik een beeld en kan ik een passend advies geven. Mijn advies onderbouw ik altijd en vervolgens leg ik uit waarom ik vind dat het die persoon mooier zal maken. Wij proberen echt de eigen identiteit in iemand naar boven te halen.

LEES OOK: 5 VRAGEN AAN Stephanie le Blanc

Fotografie coverbeeld: Lopke van de Reijt