Home 5 Tips voor Dark skin Make-up
Skin solutions

5 Tips voor Dark skin Make-up

Mensen met een donkere huid hebben vaak perfecte make-up gezichten, mooie botstructuur, uitstekende jukbeenderen, amandelvormige ogen en vaak voldoende ruimte tussen ogen en wenkbrauwen, echter de kleur en conditie van de huid kunnen het aanbrengen van een make-up toch wat moeilijker maken. Hieronder vind je wat tips om rekening mee te houden.

1) Huid

Bij de meeste dark skins vind je veel kleurverschil in de huid. Gebruik daarom een dekkende foundation en houd bij voorkeur de lichtste kleur aan. Dat geeft een sprankelende frisse uitstraling.

Sommige kleuren foundation kunnen grauw worden op een donkere huid, door het toevoegen van oranje of rood pigmenten is het probleem meteen opgelost. Je zou daar een warm rode of oranje lipstick voor kunnen gebruiken. Neem ook een gezichtspoeder in een warme tint.

Aimee290118-013

2) Jukbeenderen

Glanzende producten zijn erg mooi op een donkere huid, je zou daarom een crème blusher aan kunnen brengen hoog op het jukbeen, mooie kleuren daarvoor zijn aubergine en donkerrood  Daarboven  kan je een glanzende  crème highlight aanbrengen. Gebruik daar een goud of kopertint voor.

3) Ogen

Samantha080218-095

Vermijd koele kleuren voor de oogmake-up, zoals wit, lichtblauw, zilver, grijs, deze kunnen grauw uitvallen. Mooie kleuren om te gebruiken zijn: goud, koper, donkerblauw, aubergine, rood en donkergroen. Zorg dat de oogschaduw die je gebruikt goed gepigmenteerd is, anders kan deze daardoor ook grauw worden. Glanzende oogschaduw laten de ogen stralen. Omdat de meeste vrouwen met een donkere huid prachtige amandelvormige ogen hebben is het altijd mooi om een eyeliner te gebruiken, in combinatie met wimperstroken, dat maakt de ogen heel sprekend. Een zwart kohlpotlood in en onder het oog zorgt voor een nog intensere blik

4) Wenkbrauwen

Samantha080218-049

Mochten de wenkbrauwen wat verder uit elkaar staan door een brede neuswortel, dan is het mooi om deze naar elkaar toe te halen, dit kan met een wenkbrauwpotlood en/of poeder. Meng zwart en donkerbruin door elkaar, zwart alleen is meestal te hard.

 

 

 

 

5) Lippen

Er kan kleurverschil zitten in de lippen, de lippen kunnen van donker aan de buitenkant lopen van licht aan de binnenkant. Ook kunnen er pigmentvlekjes op de lippen voorkomen. Je kan dit verbergen door te beginnen met een concealer aan te brengen op de lippen, daarna inkleuren en invullen met een lippotlood, lipstick of gloss er over heen. Dat laatste heeft de voorkeur ivm meestal prachtige volle lippen, waar iedereen jaloers op is

Meer informatie over de opleidingen: www.visagie-opleidingen.nl

Credits:  Make-up: Stephanie Bergkamp | Fotograaf: Michel Zoeter