Home 15 x Q&A met Charelle Nutbeij
Stylist

15 x Q&A met Charelle Nutbeij

Charelle Nutbeij is bedrijfsleidster bij AMI Kappers in Amsterdam Noord. Ooit is ze als stagiaire in 2009 bij AMI begonnen en inmiddels runt ze haar eigen salon en heeft zij ambities om franchisenemer te worden.

1. PASSIE

Verschil kunnen maken bij klanten. Dus als ik nieuwe dingen, die ik heb geleerd, ook bij klanten kan toepassen, dat is heel leuk. Daarnaast geeft het mij ook veel voldoening als ik meiden die net klaar zijn met de kappersopleiding kan helpen en begeleiden.

Ik vind het heel leuk om nieuwe dingen toe te kunnen passen op klanten

2. ADVIES

IMG_2403

Dat begint al op het moment dat een klant de salon binnenkomt. Ik zorg ook altijd dat ik op ooghoogte met de klant kan praten als ze in de stoel zit. Dan probeer ik erachter te komen wat de wens is, wat ze wel willen en ook wat ze niet willen en wat ze thuis aan het haar doen.  Zodra ik weet wat de klant zelf doet, kan ik mijn advies geven met eventueel een aanvulling wat ze zouden kunnen doen om het voor henzelf ook makkelijker te maken. Als de klant iets wil wat ik totaal niet vind passen, probeer ik dat wel aan te geven. Maar uiteindelijk respecteer ik de wens van de klant, wie ben ik om iets te weigeren?

3. STIJLICOON

Die heb ik eigenlijk niet. Ik volg weleens iets van een andere kapsalon en kijk vaak op Pinterest voor nieuwe trends, maar een echt stijlicoon heb ik niet. Bij AMI Kappers hebben we een eigen haarmodelijn en die volg ik natuurlijk wel.

4. WAAROM KAPPERSVAK?

Eigenlijk wilde ik schoonheidsspecialiste worden. Toen ging ik naar het ROC in Apeldoorn en daar kwam ik erachter dat ik dat helemaal niet zo leuk vond, maar liever de kappersopleiding wilde volgen. Dat was veel meer mijn ding. En daar heb ik nooit spijt van gehad! Op gegeven moment moest ik stagelopen en op school zat iemand van het hoofdkantoor van AMI Kappers en zodoende ben ik stage gaan lopen bij een AMI-salon in Apeldoorn.

Bij AMI mag je echt jezelf zijn, dat vind ik een groot voordeel

5. WAAROM AMI?

IMG_2409

Het zegt wel genoeg dat ik altijd ben gebleven! Wat ik zo fijn vind, zijn de doorgroeimogelijkheden en de begeleiding die je krijgt. Ik werkte met plezier in Apeldoorn maar wilde heel graag bedrijfsleidster worden en dat kon op gegeven moment in Amsterdam. Ook mijn toenmalige baas heeft mij altijd heel erg gestimuleerd om verder te komen. Ik ben hier 8 jaar geleden gekomen als leerling en nu ben ik al bedrijfsleidster, dus de doorgroeimogelijkheden spreken voor zich! Ik werk hier nu 4 dagen per week en het bevalt uitstekend. Wat ik ook fijn vind is dat je bij AMI echt jezelf mag zijn, ze proberen je niet in een hokje te duwen. Elke AMI-salon is weer anders. En er wordt veel aandacht besteed aan educatie dus je blijft nieuwe dingen leren en kunt je zo blijven ontwikkelen. En dat gebeurt echt niet bij elke kapsalon, ik vind dat een groot voordeel.

6. FAVORIET PRODUCT

Zelf gebruik ik momenteel de Spray Wax van onze eigen lijn, IVY. Ik heb sinds kort mijn haar heel kort en daar is dit product perfect voor, ik gebruik het ook bij mijn klanten met kort haar. Doordat het in een spray-vorm komt, gebruik je niet snel teveel. Je sprayt het in en werkt het product met je handen door het haar, ideaal!

7. KLEUREN OF KNIPPEN?

Knippen omdat we bij AMI ook heel veel nieuwe kniptechnieken leren en je met knippen veel meer de vorm van het gezicht kunt bijstellen. Maar de combinatie vind ik het leukste, kleuren én knippen!

Ik raad vrouwen echt af om thuis te gaan ‘klussen’ met het haar, ga naar een kapper die er voor heeft geleerd

8. NOOIT DOEN MET JE HAAR

Wij krijgen af en toe ‘thuisklussers’ in de salon. Dat zijn vrouwen die zelf hun haar hebben gekleurd met een pakje van de drogist. Omdat wij zien hoe vervelend dat uit kan pakken, adviseer ik vrouwen dat vooral niet te doen. Ik heb bijvoorbeeld weleens een klant kaal kunnen scheren, omdat het haar niet meer te redden viel en zoiets wil je natuurlijk voorkomen.

9. WAAROM ALTIJD NAAR DE KAPPER?

IMG_2407

Tja, zie ook mijn antwoord op de vorige vraag. Een kapper heeft geleerd hoe je een coupe kunt maken die echt bij iemand past en hoe je het haar kunt kleuren zonder het schade toe te brengen. Als je het geld niet hebt om naar de kapper te gaan, doe dan geen grote veranderingen of spaar ervoor. Of laat je knippen bij een kappersschool, dat is altijd nog beter dan het zelf te doen, want daar zijn altijd ervaren leraren die meekijken. Ik raad mensen ook af om zelf hun pony te knippen. Dat is bij ons trouwens gratis voor klanten, dus je mag altijd terugkomen om je pony even bij te laten werken. Wij kunnen dat veel beter dus laat het ons doen, we hebben er niet voor niets voor geleerd!

10. GROOTSTE UITDAGING VOOR HET VAK

Om het adviesgesprek nooit af te raffelen, want dat is heel belangrijk. Soms hebben kappers de neiging dit te vergeten als ze het erg druk hebben, maar dat is niet goed. Want met een goed advies kun je net dat beetje extra uit de klant halen en het is zonde als dat wordt overgeslagen.

11. TIJD VOOR ANDERE DINGEN?

Ja, ik werk 4 dagen per week, dus ik heb elke week 3 dagen vrij. Ik doe graag leuke dingen met mijn vriend en vriendinnen. Een bioscoopje, uit eten of met mijn neefje naar een speeltuin. En ik vind het ook fijn om af en toe te sporten.

12. LEUKE TENTJES

In Apeldoorn eet ik graag bij Restaurant Sizzles. In Amsterdam hebben ze sinds kort een nieuwe tent, die helemaal roze is! Die heet MaMa Kelly en die is ook erg leuk.

13. FAVORIETE STAD

Ik denk toch wel Parijs. Ik vind het een heerlijke stad om te winkelen en het blijft een luxe stad. Vooral voor de modetrends vind ik Parijs geweldig.

14. WAARDEERT

Ik ben mijn vorige franchisenemer Angelique erg dankbaar dat zij mij altijd zo heeft gestimuleerd om verder te komen. Zij is ooit in Lochem begonnen en ik heb 7 jaar bij haar in Apeldoorn gewerkt. Zij heeft me echt de kans gegeven om op te groeien in dit vak. Ze heeft ook nooit moeilijk gedaan toen ik naar Amsterdam wilde, maar me juist heel erg gesteund. En nog als ik eens wil sparren, kan ik haar altijd bellen voor advies.

Bovenaan mijn lijst staat dat ikzelf franchisenemer wil worden!

15. OOIT NOG DOEN

Ik zou zelf franchisenemer van deze salon willen worden, dat staat bovenaan mijn bucket list. De salon is nu 2 jaar open en draait goed dus dit is een logische volgende stap. Ik zou hier niet meer weg willen!


AMI Kappers

Al bijna 50 jaar staat AMI Kappers voor inspirerend haaradvies in een prettige omgeving. In de stoel bij onze vakmensen wordt met je meegedacht, naar je geluisterd en een coupe gecreëerd die echt bij je past. AMI Kappers telt ruim 80 salons in Nederland. Je vindt dus altijd een salon bij jou in de buurt. Daarnaast heeft AMI Kappers een eigen haarmodelijn, een eigen professionele haarverzorgingslijn IVY Hair Care, een webshop én een eigen AMI Academie, waar de haarstylisten getraind worden.

Dus zoek je een vertrouwde plek waar je met een goed gevoel in de stoel kunt kruipen bij één van de haarspecialisten? Dan ben je bij AMI Kappers aan het goede adres. Met of zonder afspraak, altijd bereikbaar!