Home 13 vragen aan ... Arjan Bevers
Stylist

13 vragen aan ... Arjan Bevers

Hoe gaat het nu eigenlijk met de 'haarkunstenaars'? Veel interviews uit deze serie dateren al van een tijdje terug, vandaar dat we een nieuwe rubriek in het leven hebben geroepen waarin we elke keer 13 vragen stellen aan iemand die voorheen al eens door ons is geïnterviewd.

Deze keer is Arjan Bevers aan de beurt. Heb je het eerste interview uit 2015 nooit gelezen? Dan kan via onderstaande link:

INTERVIEW ARJAN BEVERS

1. Passie

Mijn vrouw, mijn gezin en mijn salon. In die volgorde.

2. Showtime

hairdresser-of-the-year-2015

Mijn eigen show Hairdresser of the Year bij de Coiffure Award. Dat was de eerste keer dat wij zoiets hebben gedaan als team. We hadden al veel shows gezien, maar als je het dan zelf moet doen en je komt erachter hoeveel werk het is, dan is het mooi als het allemaal goed gaat en je achteraf complimenten krijgt.

3. Ontmoetingen

Vorig jaar bij de British Hairdresser Award heb ik heel even met Trevor Sorbie staan praten. Voor mij is dat de ultieme ‘haargod’, die ik enorm bewonder. En die blijkt dan een hele rustige, vriendelijke man te zijn die echt de tijd voor je neemt.

4. Nog tijd voor andere dingen?

Twee keer per week sporten, naar de film en gezellig eten met mijn gezin. Daar probeer ik echt tijd voor vrij te maken.

5. Wanneer wist je dat je kappersvak in wilde?

arjan-bevers-01

Ik was 15 en deed een beroepskeuzetest op de middelbare school. Ik wist het zelf niet, maar daar kwam het kappersvak uit. En snel had ik ook zelf het idee dat dat de juiste keuze was.

6. En leuke tentjes?

Verderop hier in de straat (Steenweg in Helmond) zit De Rozario. De eigenaar is een vriend van me en daar komen wij graag. Ze serveren heel lekker eten met een Indonesisch tintje.

7. Kunst

Ik ga niet echt naar musea, wel houd ik erg van fotografie. Dus ik ga weleens naar een expositie of kijk in fotoboeken. Ik heb zelf fotografie gestudeerd en doe dat ook graag. Zo bewonder ik Andrew O’Toole heel erg, hij is geweldig in beautyfotografie.

8. Favoriete stad

Londen, dat is voor mij echt het mekka van de kapperswereld, de beste kappers komen er vandaan. Bovendien vind ik het een fijne stad, er hangt altijd een leuke sfeer.

9. Toekomst van het vak

arjan-bevers-02

Ik zie de toekomst heel positief in. Maar ik denk wel dat kappers moeten stoppen om iedereen als klant te willen en dat ze zich duidelijker moeten positioneren. Ik denk niet dat kappers goed hoeven te zijn in alle aspecten van het vak.

10. Waardeert

Mijn ouders en mijn vrouw. Mijn ouders om alle kansen die ze me hebben gegeven en de vrijheid om te kunnen doen wat ik wilde. En Mireille, mijn vrouw, is geen kapster, maar heeft wel een goed haargevoel. Ze geeft mij altijd adviezen waar ik iets aan heb. Bovendien is ze altijd heel eerlijk, ze draait niet om dingen heen en daar houd ik van.

11. Ooit nog doen

Uiteindelijk zou ik wel in de Hall of Fame van de Coiffure Award terecht willen komen. Ik hoop dat ooit voor elkaar te krijgen. En ik zou mijn kinderen veel van de wereld willen laten zien. Bijvoorbeeld en keer naar Antarctica, dat lijkt me echt te gek.

12. Waarom Schwarzkopf?

arjan-bevers-03

Omdat ze goede producten hebben. Hun kleuringen en producten passen op dit moment het beste bij ons. Het is geen familiebedrijf, maar er werken wel hele fijne mensen die echt hart hebben voor het merk. Daarom is het een prettig bedrijf om mee te werken.

13. Favoriet product

De Bonding Mask van BlondMe, die het haar herstelt na het blonderen. Die personaliseren wij voor klanten door er een kleurtje aan toe te voegen. Klanten vinden dat heel leuk!