Home 10 haarvragen aan Sylvia Hoeks
Hair solutions

10 haarvragen aan Sylvia Hoeks

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan actrice Sylvia Hoeks. Sylvia (29) deed op 17-jarige leeftijd mee aan een modellenwedstrijd en deed een tijdje modellenwerk waarvoor ze door heel Europa reisde. In 2002 begon ze haar opleiding aan de toneelschool in Maastricht. Na een aantal TV-rollen, brak ze door in 2007 met haar rol in de film Duska, waarvoor zee en gouden kalf won. Daarna volgden rollen in de films De Storm en Tirza. Ook was ze weer op TV te zien met haar rollen in Bloedverwanten en Overspel van de VARA.

1. Hoe omschrijf je jouw haartype?

Donkerblond. Ik heb niet echt dik haar maar wel veel haar. Beetje slag, soms ook niet. Hoe langer, hoe steiler het wordt.

2. Heb je weleens haarproblemen en zo ja, wat doe je eraan?

Ik ga naar een hele fijne kapper, Carlsson Culture. Zij knippen mijn haar zo dat het altijd goed valt en ze verzorgen het met Redken, wat mijn haar zacht maakt, gezond houdt en toch volume geeft.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?

Met Redken producten. Ik was mijn haar en daarna af en toe een haarmasker, omdat er zoveel mee gedaan wordt voor mijn werk qua föhnen enzo, is dat nodig.

4. Hoe hou je je haar mooi? Wat zijn je  beautygeheimen?

Redken en mijn kapper! Zonder hen zo mijn haar plat en droog op mijn hoofd liggen.

5. Wat is je favoriete haarproduct en waarom is dat zo?

Ik hou van de shampoos en conditioners van Redken. Vooral de Extreme Shampoo, Extreme Cat Treatment en Extreme Anti-Snap zijn erg fijn.Door het vele föhnen op de set en voor fotoshoots is mijn haar kwetsbaar. Ze geven je haar alle nodige verzorging en volume. Die combinatie is vaak lastig te vinden. En ik hou van Ellnet haarspray. Het geeft je haar meer grip en glans en je kamt het er zo weer uit.

6. Wie inspireert jou met haar creatieve/mooie kapsels?

Carlsson Culture! Als ik daar kom en zie ik wat zij kunnen met haar en vooral met mijn haar. Sinds ik daar kom ben ik blij met mijn haar. Heb ik het eigenlijk altijd los!

7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?

Toen ik dertien was heb ik mijn haar zwart geverfd onder de douche, zonder spiegel of handschoenen... Nooit doen! Mijn gezicht en handen zaten een week lang onder de zwarte vlekken.

8. Welk kapsel/haarkleur vind je tot nu toe het beste bij je passen?

Donkerblond tot blond , halflang met een lok.

9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar? Wie had het toen verzorgd?

Vorig jaar op de première van de film Tirza had Irena Ruben mijn haar en make-up gedaan. Ze had maar een uurtje nodig en het resultaat was alles wat ik mooi vind: stijlvol, sober, naturel maar wel heel erg krachtig.

10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?

Carlsson Culture dus. Ze zijn de beste!
Fotograaf: Daniel Ashes