Home 10 haarvragen aan Sara Kroos
Hair solutions

10 haarvragen aan Sara Kroos

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan cabaretier Sara kroos. Sara (30) won in 2000 de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en is sindsdien niet meer weg te denken bij het Nederlands cabaret.  Momenteel heeft Sara een nieuw programma ‘Voor de Leeuwen’ waarmee ze in zalen door het land optreedt. www.sarakroos.nl
1. Hoe omschrijf je jouw haartype?
Als het type dat totaal niet luistert naar de rechtmatige eigenaar: mijn haar is krullerig en dik en doet maar wat het wil.
2. Heb je weleens haarproblemen en zo ja, wat doe je eraan?
Haha, mijn haar is erg eigenwijs (wat zou dat over mijzelf zeggen ...) en pluist erg als ik er niets in smeer.
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik was het om de dag en gebruik daarna conditioner. Dan gaat er een soort wax in, allemaal gericht op krullen want als ik gewone producten gebruik werkt het niet genoeg.
4. Hoe hou je je haar mooi? Wat zijn je beautygeheimen?
Ik heb een paar producten die ‘de krul extra naar boven brengen‘ en dat werkt heel goed, als ik dat niet doe heb ik soms kroes. De voorste plukjes van mijn haar blijven overigens echt kroes, daar kan geen wax tegenop.
5. Wat is je favoriete haarproduct en waarom is dat zo?
John Frieda, ze hebben een lijn voor krullen die erg goed werkt bij mij, ook als de krullen er al wat uit zijn (mijn haar is heel dik dus het zakt gauw in) hebben ze fijne potjes en flesjes.
6. Wie inspireert jou met haar creatieve kapsels?
Ehm... moeilijke vraag... Soms kies ik wel eens wat uit het boek bij de kapper hoe ik het graag wil en het blijft bij mij toch altijd, tja, een grote bos met krullen.
7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?
In de puberteit heb ik mijn haar zwart, paars, roze en blauw gehad en tot overmaat van ramp een keer mijn haar laten millimeteren. Dat zou ik echt nooit meer doen, vreselijk! Gelukkig was ik 17 en heb ik het daarna weer laten groeien. Mijn moeder vond het ook vreselijk weet ik nog.
8. Welk kapsel/haarkleur vind je tot nu toe het beste bij je passen?
Mijn eigen kleur met wat subtiele highlights en net boven mijn schouders vind ik mooi. Ik heb het ook een tijd veel langer gehad, tot over m’n schouders, maar dat is me toch wat te klassiek.
9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar? Wie had het toen verzorgd?
Op mijn huwelijk was ik gelukkig net naar de kapper geweest, anders was mijn vrouw getrouwd met een pluizige hippie, haha.
10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?
Ronald doet mijn haar wel eens en hij maakt er dan extra krullen bij met de krultang. De eerste keer dat hij dat deed dacht ik: ehm, krullen heb ik toch al? Maar hij maakt ze extra vol. Voor televisiewerk doen visagisten dat ook wel eens, eerst zie ik eruit als Shirley Temple in haar jonge jaren maar daarna zit het best mooi. Ik ben dan best blij met m’n krullen hoor, het is veel gedoe vaak maar het schijnt dat iedereen met krullen graag stijl haar wil en andersom, toch?