Home 10 haarvragen aan Hanna Bervoets
Hair solutions

10 haarvragen aan Hanna Bervoets

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan schrijfster Hanna Bervoets. Hanna (27) schreef al tijdens haar studie aan de UvA voor stadsmagazine NL20. Daarnaast was zij werkzaam als freelance journaliste voor verschillende kranten en tijdschriften. Sinds 2009 heeft ze een vaste column in Volkskrant Magazine en sinds 2011 een duo-column in de Viva, samen met actrice Anna Drijver. In 2009 verscheen Hanna’s debuutroman Of Hoe Waarom, waarvoor ze de ScriptPlus HvA Debutant van het Jaar-prijs won. Met haar tweede roman, Lieve Céline, won ze de Opzij Literatuurprijs 2012.

1. Hoe omschrijf je jouw haartype?
Donker, licht krullend.

2. Heb je weleens haarproblemen?
Mijn haar is van zichzelf erg droog en gaat snel pluizen. Na het wassen doe ik er daarom altijd wat Be Curly van Aveda in. Al voorkomt dat het pluizen niet helemaal.

3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik was het niet te vaak, hooguit een keer in de vijf dagen. Ik gebruik crémespoeling en conditioneer van Fructis en daarna dus producten van Aveda.

4. Hoe hou je je haar mooi? Wat zijn je beautygeheimen?
Ik wou dat ik beautygeheimen had! Als iemand een geheim weet tegen het pluizen, laat het me weten 😉

5. Wat is je favoriete haarproduct?
Ik heb niet echt een favoriet product. Of hoewel: vroeger maakte Guhl een anti-UV spray, die je haar beschermde tegen de zon. Die is nu uit de handel, maar ik hoop nog steeds dat ‘ie terugkomt… Nu verkopen ze bij doorsnee drogisterijen helemaal geen sprays meer met UV bescherming (boo!)

6. Wie inspireert jou met haar creatieve/mooie kapsels?
Ik heb niet echt één inspiratiebron geloof ik…Wel heb ik een ding voor rood haar; ik ben dan jaloers op natural red heads. De kleur rood van Christina Hendricks (uit Mad Men) vind ik ook mooi, maar die schijnt juist uit een potje te komen.

7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?
Ik heb mijn haar als puber een keer zwart geverfd. Ik had daar toen niet echt spijt van, maar als ik er nu foto’s van zie vind ik wel dat ik er als Sneeuwwitje on crack bijliep…

8. Welk kapsel/haarkleur vind je tot nu toe het beste bij je passen?
Ik vind mijn haar het mooist als het met een krultang is bewerkt zodat er een lichte slag of grove krul in zit. Dan lijkt mijn haar dik, glad en glanzend; precies zoals in shampooreclames. Helaas neemt mijn haar na één keer wassen zijn oude, krullende pluisstructuur weer aan. En door de tang is het dan vaak nog net iets droger, waardoor het lijkt of ik m’n vingers even in het stopcontact heb gestoken…

9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar? Wie had het toen verzorgd?
Ik ben dus iedere keer weer blij nadat het, meestal voor een fotoshoot, met bovengenoemde Magische Tang is bewerkt.

10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?
Ik laat mijn haar de laatste tijd altijd knippen door een hele goede stylist van Rob Peetoom. Zij weet precies hoe ik het wil en wat de mogelijkheden met mijn probleemhaar zijn.

Fotograaf: Anke Leunissen