Home 10 haarvragen aan Adelheid Roosen
Hair solutions

10 haarvragen aan Adelheid Roosen

Op foto’s ziet hun haar er altijd fantastisch uit. Hoe krijgen ze dat zo? En hebben celebs ook weleens last van een bad hair day? Ik vroeg het aan actrice en theatermaker Adelheid Roosen. Adelheid (53) was in de jaren 80 onderdeel van de cabaretgroep Purper. Ze regisseerde tv-programma’s, theater en speelde mee in verschillende films. In 2001 trok ze veel aandacht met het theaterstuk De Vagina Monologen, met o.a. Adèle Bloemendaal, Katja Schuurman en Nelly Frijda.
1. Wat is je haartype?
Mijn haar valt stijl en is erg sterk.
2. Laat je weleens een verzorgende behandeling doen bij de kapper?
Nooit, ik hou van m’n haar!
3. Hoe verzorg je je haar thuis?
Ik kam het met mijn handen.
4. Hoe hou je je haar mooi? Wat zijn je beautygeheimen?
ik hang het in de regen en slinger het in het rond.
5. Wat is je favoriete haarproduct?
De olie die de moeders van mijn Turkse vriendinnen in hun haar smeren. Waarom? Door de weldadige liefde waarmee ze dat doen en hoe ze ondertussen zacht met me praten.
6. Wie inspireert jou met haar creatieve en mooie kapsels?
Nazmiye Oral (actrice)
7. Heb je ooit weleens je haar laten knippen of kleuren waar je later spijt van kreeg?
Ja, rond mijn 25ste heb ik het laten permanenten en dat mislukte. Ik ging naar een andere kapper die m'n haar door zijn vingers liet glijden, er eentje uittrok, het onder een microscoop legde en zei: “Je hebt bandhaar, dat is ovaal van vorm en Aziatisch van oorsprong dus niet geschikt voor permanent. Het 'pakt' niet. Permanent pakt alleen bij rond haar”. dit was voor mij totaal nieuw en waar het Aziatische aspect vandaan komt, weet ik tot op de dag van vandaag niet!
8. Welk kapsel/haarkleur vind je tot nu toe het beste bij je passen?
Zwart zoals het is. Stijl zoals het valt. Zwierend zoals het danst.
9. Bij welke gelegenheid was je heel blij met je haar? Wie had het toen verzorgd?
Ik doe niet iets met mijn haar voor gelegenheden. Wel zijn er willekeurige momenten dat ik opsta en ik ineens wil heb dat de schaar erin gaat. Ik heb er ooit zelf wel eens een begin van een pony geknipt maar ben na die eerste 'hak' toch maar naar de kapper gestapt.
10. Heb je een vaste haarstylist en wat maakt hem of haar speciaal?
Rob Peetoom Hair + Make-up Omdat hij de natuurlijke val van mij haar en mijn karakter volgt.